Επικαιρότητα

Κίνα: Στα 21 τα κρούσματα κορωνοϊού σε μία ημέρα

Τα εννέα κρούσματα μετάδοσης στην κοινότητα εντοπίστηκαν στην Εσωτερική Μογγολία, κατά το υπουργείο.

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι έως τα μεσάνυχτα χθες Τετάρτη ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 21 κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, έναντι πέντε μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό για τις οποίες έκανε λόγο την προηγουμένη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε, τα 12 από τα νέα κρούσματα ήταν «εισαγόμενα», κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί το Πεκίνο όταν αναφέρεται σε μολύνσεις από τον νέο κορωνοϊό οι οποίες εντοπίζονται μεταξύ ταξιδιωτών κατά την άφιξή τους στην επικράτεια από το εξωτερικό.

Τα εννέα κρούσματα μετάδοσης στην κοινότητα εντοπίστηκαν στην Εσωτερική Μογγολία, κατά το υπουργείο.

Ο αριθμός των ασυμπτωματικών φορέων του ιού — τους οποίους το κινεζικό υπουργείο Υγείας δεν περιλαμβάνει στα επιβεβαιωμένα κρούσματα — μειώθηκε σε 5, από 6 την προηγουμένη.

Άλλοι 20 άνθρωποι κρίθηκε ότι αποθεραπεύτηκαν και τους δόθηκαν εξιτήρια από κινεζικές δομές υγείας. Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 306 ασθενείς, οι επτά σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Κατά τα επίσημα στοιχεία, ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην Κίνα ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς επί συνόλου 86.490 μολύνσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x