Επικαιρότητα

Κλειστά τα σχολεία στην Αττική τη Δευτέρα και την Τρίτη – Πού αλλού δεν θα λειτουργήσουν

Κλειστά θα μείνουν τα σχολεία στην Αττική τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου – Πού αλλού δεν θα λειτουργήσουν

Κλειστά θα μείνουν τα σχολεία στην Αττική τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου, λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίς».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, δεν θα λειτουργήσουν βρεφονηπιακοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια σε όλη την Αττική.

Γ. Πατούλης: «Στόχος μας η διαφύλαξη της υγείας και της ασφάλειας μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού»


Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης μετά από διαβουλεύσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, τους Αντιπεριφερειάρχες, τους Δημάρχους και τους εμπλεκόμενους φορείς, σχετικά με την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Ελπίς» και αξιολογώντας όλα τα δεδομένα, λόγω χαμηλών θερμοκρασιών προχώρησε στην απόφαση για προληπτικούς λόγους και την καλύτερη ασφάλεια μαθητών και καθηγητών της διακοπής της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αττική το επόμενο διήμερο 24 και 25 Ιανουαρίου 2022.

Επισημαίνεται, ότι ζητήματα τηλεκπαίδευσης ρυθμίζονται από το Υπουργείο Παιδείας. Για το λόγο αυτό οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να παρακολουθούν τις σχετικές ανακοινώσεις του.

Η Περιφέρεια Αττικής και ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης προχώρησαν στη απόφασή να μην λειτουργήσουν από αύριο δια ζώσης τα μαθήματα στα σχολεία καθώς όπως επισημάνθηκε από τους μετεωρολόγους το ψυχρό κύμα της κακοκαιρίας στην Αττική θα ξεκινήσει από αύριο πρωί και θα αναπτυχθεί πλήρως μέχρι την Τρίτη, δημιουργώντας χαμηλές θερμοκρασίες και έντονες χιονοπτώσεις. Επίσης στην απόφαση του κλεισίματος συνέτεινε και η ανάγκη εφαρμογής των πρωτοκόλλων λόγω πανδημίας. Στα σχολεία, όπως είναι γνωστό, θα πρέπει να είναι ανοιχτά τα παράθυρα.



Κλειστές οι εκπαιδευτικές δομές του ΟΑΕΔ σε περιοχές που πλήττονται από την κακοκαιρία


Αναστέλλεται η – με φυσική παρουσία μαθητών/σπουδαστών – λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών του ΟΑΕΔ σε όλες τις περιοχές, όπου η τοπική αυτοδιοίκηση ανακοινώνει την αναστολή λειτουργίας τους, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται οι διευθυντές όλων των εκπαιδευτικών δομών του ΟΑΕΔ και οι υπεύθυνοι των βρεφονηπιακών σταθμών να ενημερώνονται και να εφαρμόζουν τις σχετικές αποφάσεις που ανακοινώνονται από τις δημοτικές και περιφερειακές αρχές.

«Σε όλες τις προαναφερθείσες εκπαιδευτικές δομές θα εφαρμοστεί εξ αποστάσεως διδασκαλία για το χρονικό διάστημα που θα παραμείνουν κλειστές» επισημαίνει ο ΟΑΕΔ σε ανακοίνωσή του.

Στο κλείσιμο σχολείων και παιδικών σταθμών λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων προχωρούν αρκετοί δήμοι σε ολόκληρη τη χώρα.

Στερεά Ελλάδα


Εύβοια
Κλειστά θα είναι τη Δευτέρα και την Τρίτη τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους δήμους Καρύστου, Ερέτριας, Κύμης-Αλιβερίου, Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας.

Επίσης, η δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων του δήμου.

Φθιώτιδα


Mε απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Θανάση Καρακάντζα δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία τη Δευτέρα και την Τρίτη λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Η απόφαση ισχύει για όλους τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας.

Λαμία


Δεν θα λειτουργήσουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί και οι υπόλοιπες εκπαιδευτικές υποδομές το διήμερο Δευτέρας και Τρίτης.

Βοιωτία


Κλειστα τα σχολεία στους δήμους Λιβαδειάς, Αλιάρτου-Θεσπιέων και Διστόμου-Αράχωβας.

Κυκλάδες


Νάξος
Όπως αποφάσισε ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρης Λιανός, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα είναι κλειστά τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.

Σύρος
Στη Σύρο με απόφαση του Δημάρχου αναστέλλεται η -με φυσική παρουσία μαθητών- λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων του Δήμου, τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.

Κρήτη


Χανιά
Δήμος Κισσάμου

Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών, τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, με απόφαση του Δημάρχου κ. Μυλωνάκη αναστέλλεται η λειτουργία του δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου Έλους.

Δήμος Καντάνου Σελίνου
Με τη σύμφωνη γνώμη των αντιδημάρχων, αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκειο Παλαιόχωρας και ΕΠΑΛ Καντάνου), καθώς και των παιδικών σταθμών του Δήμου, τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022.

Ρέθυμνο


Κλειστά θα είναι τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ρεθύμνης τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.

Δήμος Μυλοποτάμου

Τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα και την Τρίτη λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Αντίστοιχη απόφαση ισχύει και για του Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς σταθμούς σε όλο τον Δήμο Μυλοποτάμου.

Ηράκλειο


Δήμος Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου, δια της αρμόδιας Αντιδημάρχου Παιδείας Στέλας Καλογεράκη – Αρχοντάκη και με τη σύμφωνη γνώμη των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, αποφάσισε την αναστολή των μαθημάτων στα σχολεία του Δήμου για τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των προβλημάτων που δημιουργούνται στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αποφυγή της διασποράς του Covid – 19. H κατάσταση θα επανεκτιμηθεί τη Δευτέρα οπότε και θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Δήμος Γόρτυνας

Λόγω της χιονόπτωσης και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, τα σχολεία (Βρεφικός, Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Στις Δημοτικές Ενότητες Γόρτυνας και Κόφινα, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά. Σε περίπτωση, ωστόσο, που τα έντονα καιρικά φαινόμενα επεκταθούν και σε αυτές τις Δημοτικές Ενότητες και αν προκύψουν προβλήματα σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων, θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Δήμος Φαιστού

Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα και την Τρίτη, προκειμένου να προστατευθούν μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και προσωπικό.

Λασίθι


Δήμος Αγίου Νικολάου

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στον Δήμο Αγίου Νικολάου και με την πρόβλεψη για ένταση των καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβού, κλειστά θα μείνουν αύριο Δευτέρα (24/1), τα σχολεία και των δυο βαθμίδων εκπαίδευση, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί στον Δήμο.

Δωδεκάνησα


Κλειστά θα είναι τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία στα Δωδεκάνησα λόγω των αναμενόμενων κακών καιρικών συνθηκών. Σε επιφυλακή θα βρίσκονται οι υπηρεσίες των δήμων για να αντιμετωπίσουν προβλήματα από τις χιονοπτώσεις.

Πηγή: Kathimerini.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x