Επικαιρότητα

Κοντά σε συμφωνία για 24ωρη γραμμή Ελλάδας-Τουρκίας για αποφυγή σύγκρουσεων

Αναμένεται εντός της εβδομάδας νέα συνάντηση των στρατιωτικών αντιπροσώπων των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ για να οριστικοποιηθεί αυτή η προσπάθεια.

Κοντά σε συμφωνία για τη δημιουργία μιας 24ωρης γραμμής ανάμεσα στις ανώτατες στρατιωτικές αρχές σε Ελλάδα και Τουρκία, με σκοπό την αποφυγή συγκρούσεων στον Έβρο, στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, βρίσκονται οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών που συζητούν τις τελευταίες εβδομάδες, με τη διαμεσολάβηση του Βρετανού προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, Στιούαρτ Πιτς, αλλά και του Αμερικανού αντιπροέδρου της, Σκοτ Κίντσβατερ. 

Όπως αποκάλυψε και η Καθημερινή, το άτυπο έγγραφο που είχε συντάξει ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ αποτέλεσε πρόπλασμα για την ανταλλαγή απόψεων Ελλάδας και Τουρκίας και έχει υποστεί πολλές τροποποιήσεις τις τελευταίες εβδομάδες. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, φαίνεται ότι και οι δύο πλευρές είναι κοντά στο να συμφωνήσουν στο τελικό κείμενο.

Ο κ. Δένδιας μίλησε το πρωί του Σαββάτου με τον κ. Στόλτενμπεργκ και διαπίστωσαν ότι υπάρχει πρόοδος σε αυτό το μέτωπο.

Αναμένεται εντός της εβδομάδας νέα συνάντηση των στρατιωτικών αντιπροσώπων των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ για να οριστικοποιηθεί αυτή η προσπάθεια.
 
Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x