Επικαιρότητα

Κορωνοϊός-Ελλάδα: Ανοίγει η πλατφόρμα για τους 45-49

Σειρά παίρνει από το άνοιγμα της πλατφόρμας για τις ηλικίες 45-49 ετών, που θα εμβολιάζονται και με τα 4 διαθέσιμα εμβόλια.

Νέα δυναμική έχουν προσδώσει στον μαζικό εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, η συμμετοχή μικρότερων ηλικιακών ομάδων, καθώς πλέον καθημερινά σπάνε τα ημερήσια ρεκόρ εμβολιασμών, με πάνω από 65.000 να γίνονται ενδεικτικά την Μεγάλη Πέμπτη (29/4).

Οι τριαντάρηδες και οι σαραντάρηδες κλείνουν με μεγάλη προθυμία τα ραντεβού τους και προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα, ενώ αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για όσους πολίτες ηλικίας 45 ως 49 ετών είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση.

«Είπαμε ότι θα βάλουμε πλάτη. Γι' αυτό είμαστε κι εδώ. Αργίες. Θα είμαστε και αύριο και Δευτέρα και Τρίτη και Τετάρτη και όποτε μας χρειαστούνε», δήλωσε η Ιωάννα Φωτησροπούλου, Επισκέπτρια Υγείας.

Όπως η Ιωάννα Φωστηροπούλου, έτσι και εκατοντάδες άλλοι εργαζόμενοι στα εμβολιαστικά κέντρα της χώρας δουλεύουν αγόγγυστα τις γιορτινές μέρες για να μπει ένα τέλος στον εφιάλτη της πανδημίας.

«Θα δουλέψουμε και μερικές μέρες που είναι αργίες. Δεν μας πειράζει. Θέλουμε να συμβάλλουμε στην ελευθερία», αναφέρει ο Πνευμονολόγος, Υπεύθυνος Εμβολιαστικού Κέντρου Τ.Ι. Καλαμαριάς Σίμος Λυκογιάννης. Στο εμβολιαστικό κέντρο της Καλαμαριάς γίνονται περίπου 200 εμβολιασμοί ημερησίως.

Ειδικά οι νέοι των 30 έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ. Η προσέλευση είναι τρομερή. Ψάχνουν θέση για να εμβολιαστούν.Η χώρα σπάει το ένα ημερήσιο ρεκόρ εμβολιασμών μετά το άλλο. «Από 5/5 έχουμε ανάπτυξη 1.500 εμβολιαστικά κέντρα και θα προστεθούν κι άλλα μέχρι το τέλος Μαΐου. Τον Ιούνιο μπορεί να πλησιάσουμε και τα 2.000 εμβολιαστικά κέντρα. Από την Τετάρτη οι εμβολιασμοί θα είναι εκεί. Θα ξεπεράσουν τις 95.000», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Μέχρι το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής (30/4) είχαν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό συνολικά 130.000 πολίτες ηλικίας 30-39 ετών και 70.000 πολίτες 40-44 ετών. Από αυτούς έχουν ήδη εμβολιαστεί μέσα σε μόλις λίγα 24ωρα 19.000 και 3.780 άτομα αντίστοιχα.

Το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το κέντρο υγείας Ραφήνας και συνομίλησε με νεαρούς πολίτες που έσπευσαν να εμβολιαστούν. Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε το υγειονομικό προσωπικό για τη συμβολή του στην αντιμετώπιση της πανδημίας και δεσμευόμενος για την ανταμοιβή τους: «Όταν με το καλό τελειώσουμε, θέλουμε με κάποιον τρόπο να μπορέσουμε να ανταμείψουμε όλους όσοι εδώ και 15 μήνες εργάστηκαν μέρα-νύχτα, 365 μέρες το χρόνο, προκειμένου να κρατήσουν την κοινωνία όρθια», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο εμβολιασμός θα φέρει σε βάθος χρόνου και την αποκλιμάκωση της πίεσης στα νοσοκομεία. «Έχουμε μία μικρή κάμψη αυτή τη στιγμή στις εισαγωγές που το βλέπουμε τις τελευταίες λίγες μέρες. Δεν τη βλέπουμε ακόμα στις Μονάδες, δηλαδή οι άρρωστοι που είναι μέσα. Είναι μέσα για πολύ καιρό και άρα οι Μονάδες είναι πιεσμένες ακόμη, αλλά οι θάλαμοι έξω, τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα. Και νομίζω ότι θα είναι καλύτερα πολύ σύντομα», δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 η Πρόεδρος Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Σειρά παίρνει από το άνοιγμα της πλατφόρμας για τις ηλικίες 45-49 ετών, που θα εμβολιάζονται και με τα 4 διαθέσιμα εμβόλια.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x