Επικαιρότητα

Κατέρρευσε σε φαρμακείο 74χρονη με κορωνοϊό-Έκανε 4 ώρες να έρθει το ΕΚΑΒ

Συγκλονίζουν τα λόγια του φαρμακοποιού Ηλία Κατσογιάννη, ο οποίος μίλησε για την περιπέτεια της 74χρονης με κορωνοϊό που κατέρρευσε στο φαρμακείο του.

Μια καταβεβλημένη από τον κορωνοϊό 74χρονη γυναίκα κατέρρευσε μέσα σε φαρμακείο. Μάλιστα παρέμεινε για τέσσερις ώρες εκεί, μέχρι να έρθει να την παραλάβει το ΕΚΑΒ.

Ο φαρμακοποιός Ηλίας Κατσογιάννης μίλησε στο Open για το συμβάν και πώς το διαχειρίστηκε. «Τη γυναίκα τη γνωρίζουμε, δεν ήταν περαστική και προφανώς για αυτό είχε την άνεση να έρθει σε μας. Δεν είχε κάπου αλλού να πάει και μένει μόνη της. Ήταν αδύνατο να πάει σε κάποια άλλη δομή υγείας. Μπήκε με μεγάλη δυσκολία μέσα στο φαρμακείο και μέχρι να συνεννοηθούμε μαζί της άρχισε σιγά σιγά να σβήνει και με το ζόρι την έβαλα να καθίσει στον καναπέ. Προσπάθησα να βρω τον γιο της ο οποίος ζει μακριά, αλλά δεν είχαμε καλή συνεννόηση. Τηλεφωνήσαμε στο ΕΚΑΒ και προσπαθήσαμε να την παρακολουθούμε, αλλά δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο», τόνισε.

«Η γυναίκα άρχισε να διαμαρτύρεται για πόνους και ότι δεν μπορούσε να καθίσει σε αυτόν τον άβολο καναπέ και έβγαλα ένα ντιβάνι που χρησιμοποιώ στις διανυκτερεύσεις στο φαρμακείο και άπλωσα πάνω στολές μίας χρήσης και την ξαπλώσαμε εκεί μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο. Τελικά, το ΕΚΑΒ έφτασε μετά από τέσσερις ώρες. Είχα μία συσκευή οξυγόνου με την οποία μετρούσα τακτικά την ασθενή. Το οξυγόνο της δεν έπεσε ποτέ κάτω από 90 και έφτανε μέχρι και 94. Παρακολουθούσα επίσης τη θερμοκρασία, την πίεσή της και τους παλμούς της ενώ έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα για αν την ενυδατώσω. Ήταν μία πολύ δύσκολη ημέρα και φοβάμαι ότι ποτέ δεν θα ξεπεράσω όλο το στρες», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x