Επικαιρότητα

Κορωνοϊός: Μια συναυλία-προσευχή από τον Αντρέα Μποτσέλι στο άδειο Ντουόμο (vid)

Στις 19.00 ο Μποτσέλι εισήλθε στο άδειο Ντουόμο, που υπό κανονικές συνθήκες ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών θα ήταν γεμάτο και παρουσίασε κάποιες από τις σεπτότερες σελίδες της θρησκευτικής μουσικής.

Ιεροί αναστάσιμοι ψαλμοί μέσα σε έναν άδειο καθεδρικό ναό: O διεθνούς αναγνώρισης τενόρο Αντρέα Μποτσέλι έψαλε, χθες Κυριακή του Πάσχα για τους καθολικούς, μέσα στον άδειο καθεδρικό του Ντουόμο του Μιλάνο, ύμνους της ανάστασης σε μια συγκλονιστική προσευχή- φόρο τιμής στα εκατομμύρια θύματα του κορωνοιού, που παρακολούθησαν εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη μέσω live streaming.



H μουσική ενώνει, θεραπεύει, δίνει ελπίδα. Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε ο Αντρέα Μποτσέλι με τη συναυλία- προσευχή του στον ιστορικό καθεδρικό της Λομβαρδίας περιοχή που έχει χτυπήσει πιο σοβαρά η πανδημία.

«Δεν θα είναι μία συναυλία. Θα είναι περισσότερο μία ευκαιρία να προσευχηθούμε όλοι μαζί: μία προσευχή λοιπόν για το Μιλάνο και για τον κόσμο, απέναντι σε ένα γεγονός εντελώς οδυνηρό, τραγικό», «για να διαδώσουμε το μήνυμα του Πάσχα, ένα μήνυμα αγάπης και λύτρωσης. Δεν έχει σημασία ποιος θα έχει φυσική παρουσία αλλά ποιος θα είναι πνευματικά μαζί μου εκείνη τη στιγμή», είχε δηλώσει ο παγκοσμίου φήμης τενόρος. 

Στις 19.00 (τοπική ώρα, 20.00 ώρα Ελλάδας) ο Μποτσέλι εισήλθε στο άδειο Ντουόμο, που υπό κανονικές συνθήκες ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών θα ήταν γεμάτο και παρουσίασε κάποιες από τις σεπτότερες σελίδες της θρησκευτικής μουσικής», αποδεχόμενος την πρόσκληση του δημάρχου του Μιλάνο Μπέπε Σάλα.

Κατά την διάρκεια της μετάδοσης, προβάλλονταν πλάνα και εικόνες από άδειους δρόμους στην Ιταλία και άλλες χώρες που αποτύπωναν την παγκόσμια προσπάθεια που καταβάλλει ο πλανήτης για περιορισμό της φονικής επιδημίας.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά κρούσματα του ιού είναι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία 59.052 ενώ οι νεκροί υπολογίζονται σε 10.621.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x