Επικαιρότητα

Πάνω από 675 χιλ. νεκροί από κορωνοϊό στις ΗΠΑ, ξεπέρασαν και την ισπανική γρίπη

Το αρνητικό ρεκόρ της ισπανικής γρίπης έσπασαν οι νεκροί στις ΗΠΑ από κορωνοϊό.

Αριθμό νεκρών μεγαλύτερο εκείνου που άφησε πίσω της η ισπανική γρίπη το 1918-1919 μετρούν πλέον οι ΗΠΑ από τον κορωνοϊό. Οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους από τον COVID-19 και τις επιπλοκές αυτού ανέρχονται πλέον στους 675.400, ενώ η ασθένεια που θέρισε στις αρχές του περασμένου αιώνα είχαν υπολογιστεί σε 675.000.

Ο πληθυσμός στις ΗΠΑ είναι τριπλάσιος τώρα σε σχέση με πριν 100 χρόνια, ωστόσο γίνεται εμφανές πως ο κορωνοϊός παραμένει μια μεγάλη απειλή. Με τη μετάλλαξη «Δέλτα», τα κρούσματα έχουν επανέλθει σε πολύ υψηλά επίπεδα στη χώρα, ενώ το τελευταίο διάστημα ο αριθμός των νεκρών καθημερινά είναι περίπου 1.900 κατά μέσο όρο, ο υψηλότερος από τις αρχές Μαρτίου.

Έρευνα του Πανεπιστημίου της Γουάσινγκτον εκτιμά με βάση συγκεκριμένα μοντέλα πως μέχρι την 1η Ιανουαρίου θα χάσουν τις ζωές τους ακόμη 100.000 Αμερικανοί.

Η ισπανική γρίπη υπολογίζεται (παρότι τα στοιχεία δεν είναι απόλυτα ακριβή) «σκότωσε» περίπου 50 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, ενώ οι νεκροί από τον κορωνοϊό μέχρι σήμερα ανέρχονται σε περισσότερους από 4,6 εκατομμύρια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x