Επικαιρότητα

Κορωνοϊός: Σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα

Σε σταδιακή χαλάρωση των μέτρων που είχε επιβάλει η «Ομικρον» προχωρούν ορισμένα ευρωπαϊκά κράτη όπως η Βρετανία, η Γαλλία και η Ιρλανδία, κρίνοντας ότι έχουν αφήσει πίσω τους τα χειρότερα.

Σε σταδιακή χαλάρωση των μέτρων που είχε επιβάλει η «Ομικρον» προχωρούν ορισμένα ευρωπαϊκά κράτη όπως η Βρετανία, η Γαλλία και η Ιρλανδία, κρίνοντας ότι έχουν αφήσει πίσω τους τα χειρότερα. Ο Βρετανός υπουργός Επιχειρηματικότητας, Κούαζι Κουαρτένγκ, κάλεσε τους Βρετανούς εργαζομένους να επιστρέψουν στα γραφεία τους για να επωφεληθούν από τη διαπροσωπική επαφή και συνεργασία, αλλά και για να ανακτήσει η ζωή τους κάποιας μορφής κανονικότητα.

Διαμετρικά αντίθετη είναι η εικόνα στη Ρωσία, τη Γερμανία αλλά και την Πολωνία, όπου η έξαρση της πανδημίας επέβαλε επιστροφή της τηλεργασίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, εν μέσω προειδοποιήσεων για τις επόμενες «δύσκολες εβδομάδες».

Στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Υγείας των κρατών-μελών της Ε.Ε. αναμενόταν να αναζητήσουν χθες κοινή γραμμή για τη χορήγηση της τέταρτης εμβολιαστικής δόσης. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ήδη ενέκρινε τη χορήγησή της στους ανοσοκατεσταλμένους, σημειώνοντας την ανάγκη περαιτέρω στοιχείων. Ηδη, η Δανία και η Ουγγαρία την έχουν δρομολογήσει ακολουθώντας το παράδειγμα του Ισραήλ που άρχισε τον τέταρτο εμβολιασμό τον περασμένο μήνα, στους ιδιαίτερα ευάλωτους και τους υγειονομικούς.

Την ίδια στιγμή, ένα νέο στέλεχος, που θεωρείται υποκατηγορία της «Ομικρον» (BA.2), ερευνάται από την Υπηρεσία Υγειονομικής Ασφάλειας της Βρετανίας. Το νέο στέλεχος έχει επικρατήσει στη Δανία και έχει εντοπιστεί σε πολύ περισσότερα κράτη. Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί, οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα εμβόλια προσφέρουν ικανοποιητική προστασία και έναντι αυτού του στελέχους.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x