Επικαιρότητα

Κορωνοϊός: «Στο κόκκινο» τουριστικά μέρη – Πού εντοπίστηκαν εισαγόμενα κρούσματα

Συναγερμός έχει σημάνει στα νησιά της Ελλάδας καθώς σύμφωνα με τοπικά μέσα έχουν εντοπιστεί κρούσματα, μερικά από τα οποία είναι μάλιστα και ασυμπτωματικά.

Συναγερμός έχει σημάνει στα νησιά της Ελλάδας καθώς σύμφωνα με τοπικά μέσα έχουν εντοπιστεί κρούσματα, μερικά από τα οποία είναι μάλιστα και ασυμπτωματικά.

Τα κρούσματα αναλυτικά:

ΑΙΔΙΨΟΣ

Συναγερμός στις Υγειονομικές Αρχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από επιβεβαιωμένο κρούσμα σε γκρουπ ταξιδιωτών από τη Σερβία, στην Αιδηψό της Βόρειας Εύβοιας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα lamiareport.gr, ένας άνδρας από το γκρουπ γύρω στα 50, αισθάνθηκε αδιαθεσία και μετέβη στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας.

Εκεί, αγνοώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τους έστειλαν στο Νοσοκομείο Λαμίας (μαζί με τη γυναίκα του), με ταξί! Φθάνοντας λοιπόν στο Νοσοκομείο Λαμίας, τους έγινε μοριακό τεστ με το οποίο διαπιστώθηκε ότι νοσούν από covid-19.

Το ζευγάρι Σέρβων ταξίδεψαν από τη βαλκανική χώρα στην Ελλάδα, με γκρουπ 20 ατόμων στις 4 Ιουλίου και κατέλυσαν σε ξενοδοχείο της Αιδηψού.

Όπως ήταν φυσικό από την Πολιτική Προστασία και τη Γενική Διεύθυνση Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου ιχνηλάτησης των επαφών των δύο Σέρβων και κυρίως του εντοπισμού του ταξιτζή που τους μετέφερε στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Παράλληλα στο Νοσοκομείο Λαμίας εξετάζεται πού θα νοσηλευτεί ο Σέρβος, ο οποίος παρουσιάζει συμπτώματα, αλλά σε ήπια μορφή. Η γυναίκα του είναι ασυμπτωματική.

ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε καραντίνα σε σπίτι στην Βόρεια Κέρκυρα, μετά από εντολή του ΕΟΔΥ, έχει τεθεί μία Σέρβα η οποία βρέθηκε θετική στον Covid-19.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Corfutvnews, η 60χρονη ήρθε οδικός στην Κέρκυρα από την Σερβία τις προηγούμενες ημέρες.

Η 60χρονη υποβλήθηκε σε τεστ το οποίο βγήκε θετικό αν και ασυμπτωματική.

ΝΑΞΟΣ

Το πρώτο εισαγόμενο κρούσμα κορωνοϊού στη Νάξο είναι Έλληνας γιατρός ο οποίος ζει στην Αγγλία και επισκέφτηκε το νησί με την ανήλικη κόρη του, ταξιδεύοντας μέσω Σερβίας.

Ο Έλληνας γιατρός έφτασε στη χώρα μας πριν τέσσερις ημέρες αεροπορικώς από την Αγγλία, μέσω Σερβίας και στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος έκανε τεστ για τον κορωνοϊό. Τον ενημέρωσαν θα τον ειδοποιούσαν για τα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Naxostimes.gr, την Κυριακή έφτασε στη Νάξο και συγκεκριμένα στη Μουτσούνα όπου είχε ενοικιάσει δωμάτιο για τη διαμονή του.
Σήμερα το απόγευμα έλαβε τηλέφωνο από τον ΕΟΔΥ που του ανακοίνωσε ότι το τεστ ήταν θετικό. Αμέσως ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές και ο περίπου 45 ετών Έλληνας γιατρός μετέβη (με αυτοκίνητο που είχε ενοικιάσει στο νησί) στις 8:00 το βράδυ, στο ξενοδοχείο καραντίνας της Νάξου,

ΛΑΚΩΝΙΑ

Σε ανακοίνωση της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας σημειώνονται τα εξής: “Ανακοινώνεται ένα νέο κρούσμα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που σημειώθηκε σε εισαγόμενο περιστατικό σε πύλη εισόδου της χώρας. Το περιστατικό καταχωρήθηκε προς ώρας στην ΠΕ Λακωνίας.

ΠΑΓΓΑΙΟ
Δυο κρούσματα στο δήμο Παγγαίου πρόκειται γα επισκέπτες που πέρασαν το Σαββατοκύριακο σε παραθαλάσσιες περιοχές και επέστρεψαν στην πατρίδα τους.

ΘΑΣΟΣ

Η επιβεβαίωση των 4 κρουσμάτων στο νησί της Θάσου έγινε από δείγματα που ελήφθησαν κατά την είσοδό τους στη χώρα μας από Σέρβους και Βούλγαρους τουρίστες. Επισημαίνεται ότι οι εν λόγω τουρίστες είναι ασυμπτωματικοί και έχουν μεταφερθεί σύμφωνα με τις οδηγίες και την επίβλεψη του ΕΟΔΥ στο ξενοδοχείο καραντίνας.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x