Επικαιρότητα

Κορωνοϊός - Τρίτη δόση: Άνοιξε η πλατφόρμα για το κλείσιμο ραντεβού

Η απόφαση της επιτροπής όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους βασίστηκε στην άποψη ότι θα πρέπει να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αύξηση της προστασίας.

Άνοιξε στις 10 το βράδυ η πλατφόρμα για κλείσιμο ραντεβού για χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου για τον κορωνοϊό.

Οι ΑΜΚΑ των δικαιούχων ωστόσο θα «φορτώνονται» σταδιακά .

Μέχρι τα ξημερώματα εκτιμάται ότι θα έχει ανοίξει για όλους.
Όλοι οι ενήλικοι πολίτες της Ελλάδας θα μπορούν να κλείσουν κι επισήμως το ραντεβού τους για την τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού τρεις μήνες μετά την δεύτερη.

Η δυνατότητα χορήγησης όριο στους τρεις μήνες, ανακοινώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, 03.12.2021, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας κορωνοιού στην Ελλάδα.

Στην ενημέρωση αναφέρθηκε πως από τα μεσάνυχτα -και σταδιακά μέχρι τα ξημερώματα- επρόκειτο να ανοίξει για όλους η πλατφόρμα, ωστόσο αυτό συντελείται τελικά και νωρίτερα.

Όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, η εθνική επιτροπή εμβολιασμών λαμβάνοντας υπόψη της όλα τα δεδομένα καταλήγει στην χορήγηση της τρίτης αναμνηστικής δόσης 3 μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού για όλους τους ενήλικες από 18 ετών και πάνω. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Ψηφιακης Διακυβέρνησης, η πλατφόρμα για την τρίτη δόση θα ανοίξει, απόψε, γύρω στα μεσάνυχτα, ωστόσο θα μπαίνουν σταδιακά οι ΑΜΚΑ των δικαιούχων. Μέχρι τα ξημερώματα εκτιμάται ότι θα έχει ανοίξει για όλους.

Η απόφαση της επιτροπής όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους βασίστηκε στην άποψη ότι θα πρέπει να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αύξηση της προστασίας από τον εμβολιασμό καθώς η μετάλλαξη όμικρον φαίνεται να απασχολεί ολοένα και περισσότερο όχι μόνο τους επιστήμονες αλλά και την κοινωνία.

Ο στόχος, όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, είναι να εμβολιαστούν όσο το δυνατό περισσότεροι άνθρωποι μέχρι τον Ιανουάριο, δηλαδή κι όλοι αυτοί που είχαν κάνει τον αρχικό εμβολιασμό τον Σεπτέμβριο που πέρασε.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x