Επικαιρότητα

Ανάσταση στις 5 τα ξημερώματα του Πάσχα ανακοίνωσε ο Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων, Σεραφείμ

Ανακοίνωση που έρχεται σε… κόντρα με την επίσημη απόφαση της Ιεράς Συνόδου εξέδωσε ο Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων Σεραφείμ.

Παρά το γεγονός ότι η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε ότι η φετινή Ανάσταση θα πραγματοποιηθεί στις 21:00 το Μεγάλο Σάββατο, ο Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων ανακοίνωσε ότι η Ανάσταση θα γίνει στις 5 τα ξημερώματα.

Με ανακοίνωσή του ο Μητροπολίτης Σεραφείμ, τονίζει ότι η Θεία Λειτουργία θα πραγματοποιηθεί την εν λόγω ώρα και κατόπιν θα ακολουθήσει η τελετή της Ανάστασης.

Η ανακοίνωση:

«Θα τελέσωμεν την τελετήν και την Θείαν Λειτουργίαν της Αναστάσεως ανήμερα του Πάσχα, αρχομένης της Ακολουθίας της Παννυχίδος ώρα 5 π.μ. και μετ’ αυτήν θα ακολουθήση η τελετή της Αναστάσεως, ο Όρθρος και η Αναστάσιμος Θεία Λειτουργία».

Όπως είναι αναμενόμενο, αυτή η απόφαση έχει προκαλέσει αναταραχή στην περιοχή, με τον Σεραφείμ πάντως να είναι ανένδοτος, τονίζοντας ότι ο Χριστός αναστήθηκε ξημερώματα, ενώ αναφέρει πως και για τους πιστούς θα είναι λάθος να σταματήσουν τη νηστεία πριν από την καθορισμένη ώρα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x