Επικαιρότητα

Λέκκας για τα 5,8 Ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι: Δεν μπορώ να πω με τίποτα ότι ήταν ο κύριος σεισμός

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας μίλησε για ολική καταστροφή στο Αρκαλοχώρι.

«Δεν μπορώ με τίποτα να πω ότι αυτός είναι ο κύριος σεισμός» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 για την ισχυρή πρωινή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,8 Ρίχτερ. 

Ο κ. Λέκκας μίλησε δε για ολική καταστροφή στο Αρκαλοχώρι, επισημαίνοντας ότι 40 κοινότητες έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Για πλούσια μετασεισμική δραστηριότητα που θα ακολουθήσει και ενδέχεται να αγγίξει και τα 5 ρίχτερ, προειδοποίησε από πλευράς του ο σεισμολόγος και Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο σεισμός έγινε σε ένα πολύ γνωστό ρήγμα, το ρήγμα του Θραψανού και Καστελλίου και ως ρήγμα δεν μπορεί να δώσει σεισμική δραστηριότητα μεγαλύτερη των 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ξεκαθάρισε. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Τσελέντη, ο σεισμός των 5,8 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός. 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x