Επικαιρότητα

Λεονάρντο Ντα Βίντσι: Η αστυνομία βρήκε κλεμμένο αντίγραφο του Salvator Mundi

O πίνακας Salvator Mundi πωλήθηκε σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη το 2017 για το αστρονομικό ποσό των 450 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ένα αντίγραφο του Salvator Mundi που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα και είχε κλαπεί βρέθηκε από την αστυνομία. Το αντίγραφο του πίνακα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι και αποτελεί δουλειά κάποιου από τους μαθητές του, εντοπίστηκε σε διαμέρισμα στη Νάπολη και ο ιδιοκτήτης του σπιτιού συνελήφθη.

Το πορτραίτο απεικονίζει τον Χριστό με το δεξί χέρι σηκωμένο για ευλογία, ενώ στο αριστερό κρατάει μία κρυστάλλινη σφαίρα.

Η αστυνομία δεν διευκρίνισε το πότε χάθηκε ο πίνακας, όμως το μουσείο της Νάπολης τον είχε σίγουρα στην κατοχή του μέχρι τον Ιανουάριο του 2020.

O αυθεντικός πίνακας πωλήθηκε σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη το 2017 για το αστρονομικό ποσό των 450 εκατομμυρίων δολαρίων, που τον καθιστά τον πιο ακριβό του κόσμου, ενώ ή αυθεντικότητα του είχε αμφισβητηθεί πίσω στο 2005 όταν ανακαλύφθηκε.

Αν και δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ, η κοινή πεποίθηση είναι ότι η αγορά του 2017 έγινε εκ μέρους του πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν. Ο πίνακας δεν «εμφανίστηκε» ξανά δημόσια μετά την πώληση, ενώ η παρουσίαση του το 2018 από το Λούβρο του Άμπου Ντάμπι αναβλήθηκε χωρίς να δοθεί καμία εξήγηση.



Διαβάστε ακόμα:

Πυρηνικός σταθμός Τουρκίας: To 2023 ο πρώτος αντιδραστήρας θα είναι έτοιμος λένε οι Τούρκοι

Συναγερμός στο Καπιτώλιο - Σε αποκλεισμό εξαιτίας «εξωτερικής απειλής ασφαλείας»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x