Επικαιρότητα

Απίστευτες εικόνες στη φοιτητική λέσχη του ΑΠΘ: Αναμονή… μιας ώρας για μια μερίδα φαγητό! (pics)

Σε ένα στενό πεζοδρόμιο στοιβάζονται φοιτητές για ένα πιάτο φαγητό στη φοιτητική λέσχη του ΑΠΘ, εν μέσω πανδημίας και ενώ διέρχονται σε απόσταση αναπνοής από δίπλα τους οχήματα στον δρόμο.

Έως και μια ώρα χρειάζεται να περιμένουν οι φοιτητές, προκειμένου να πάρουν μια μερίδα φαγητό από τη φοιτητική λέσχη του ΑΠΘ, η οποία βρίσκεται απέναντι από το Πανεπιστήμιο Μακεδονία, επί της οδού Εγνατία.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν οι φοιτητές, πρόκειται για μια κατάσταση η οποία κράτα εδώ και μήνες, φοβούμενοι πως αν δεν γίνουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες, το πρόβλημα θα μεγαλώσει περισσότερο μόλις επιστρέψουν οι υπόλοιποι φοιτητές από τις πόλεις τους και θα ξεκινήσει η δια ζώσης λειτουργία των Πανεπιστημίων.

Χαρακτηριστικές είναι άλλωστε και οι εικόνες που δημοσιεύει το GRTimes.gr και δείχνει την μεγάλη ουρά που καταγράφεται -ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής- με τους φοιτητές να στοιβάζονται σε ένα στενό πεζοδρόμιο, προκειμένου να περιμένουν στην ουρά, η οποία ξεπερνά τα 100 μέτρα και τα οχήματα στον δρόμο να διέρχονται σε απόσταση αναπνοής από δίπλα τους, με ό,τι συνεπάγεται για την ασφάλειά οδηγών και πεζών.



Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτό το ζήτημα, αφού οι ίδιοι οι φοιτητές κάνουν λόγο για «μια εκρηκτική κατάσταση» την ώρα που χρειάζεται αυξημένη προσοχή εν μέσω πανδημίας, τονίζοντας ότι οι αποστάσεις εκ των πραγμάτων πάνε… περίπατο όταν φτάνουν στο σημείο να μη χωρούν στην αυλή και στο πεζοδρόμιο. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που παρότι δυσκολεύονται οικονομικά ή δεν θέλουν να επιβαρύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό, επιλέγουν να μην πάνε τελικά στη λέσχη για να πάρουν φαγητό, καθώς δεν αντέχουν την ταλαιπωρία ή τελικά αναγκάζονται να φύγουν με άδεια χέρια αφού η αναμονή είναι τεράστια.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο GRTimes.gr, ο γραμματέας του φοιτητικού συλλόγου Νομικής, Τάσος Παπαδόπουλος, το μεγάλο πρόβλημα προκύπτει καθώς η λέσχη έχει ένα προβληματικό ωράριο λόγω έλλειψης προσωπικού, με τους φοιτητές αναγκαστικά να βιώνουν τις συνέπειες. Τονίζει δε, ότι «υπάρχει μια προβληματική συνέχεια όλο αυτό το διάστημα, καθώς οι εργολάβοι που υπάρχουν στη λέσχη λειτουργούν ανάλογα με το αν υπάρχει κέρδος και όχι με τις ανάγκες των φοιτητών να επισιτιστούν».



Σύμφωνα με τους Φοιτητικούς Συλλόγους, το ζήτημα της πολύωρης αναμονής αφορά μόνο τη μια πλευρά του συνολικότερου προβλήματος αφού, όπως εξηγούν, έχουν δει ακόμα και την ποιότητα του φαγητού να πέφτει. «Αποκορύφωμα της όλης κατάστασης είναι ότι το τελευταίο εξάμηνο υπήρξαν δύο προσπάθειες να απολυθούν τουλάχιστον 30 εργαζόμενοι εργαλαβικοί, να μην ανανεωθούν οι συμβάσεις τους και ουσιαστικά να κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους», σημειώνει ο Τάσος Παπαδόπουλος.

Μάλιστα, οι φοιτητικοί σύλλογοι αναμένεται να προχωρήσουν και στην έκδοση ψηφίσματος που θα αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα και τις εικόνες οι οποίες δεν τιμούν κανέναν. Οι ίδιοι εκτιμούν ότι μόλις ανοίξουν εργαστήρια και σχολές το πρόβλημα θα γιγαντωθεί αφού χιλιάδες φοιτητές θα επιστρέψουν στη Θεσσαλονίκη. Για αυτόν τον λόγο, απαιτούν να δοθεί άμεσα λύση σε ένα πρόβλημα το οποίο είναι γνωστό εδώ και μήνες, όπως λένε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x