Επικαιρότητα

Λυκούδης: Θα στηρίξω τη Συμφωνία των Πρεσπών

Θα στηρίξω τη Συμφωνία των Πρεσπών, δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Λυκούδης.

Προϊόν δύσκολου αλλά αναγκαίου συμβιβασμού, χαρακτήρισε την συμφωνία των Πρεσπών ο Σπύρος Λυκούδης, επαναλαμβάνοντας και από το βήμα της Βουλής ότι θα την στηρίξει με τη ψήφο του.

Με αφορμή τη στήριξη της συμφωνίας αναφέρθηκε και στην καταψήφιση από τον ίδιο της πρότασης της εμπιστοσύνης της κυβέρνησης .

«Αδίκως η κυβέρνηση πανηγυρίζει» δήλωσε υπενθυμίζοντας ότι η νομιμοποίηση στην κοινωνία βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα. Διότι, εξακολουθεί να συνυπάρχει και να λειτουργεί στο πλαίσιο ενός πολιτικού ψεύδους που δεν μπορεί να εγκαταλείψει. Ότι, δηλαδή, η χώρα καταστράφηκε από «το παλιό και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα» που έφερε τα κακά Μνημόνια, ενώ σώθηκε από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που έφεραν το 3ο σωτήριο αλλά ως γνωστόν επαχθέστερο Μνημόνιο.

Ο κ. Λυκούδης έκανε λόγο για αδιέξοδο και πρόταξε ως ενδεδειγμένη λύση την προσφυγή στις κάλπες το συντομότερο δυνατόν

Επανερχόμενος στα της συμφωνίας, ο αντιπρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι δεν αποτελεί ούτε κάποιο θρίαμβο της ελληνικής διπλωματίας., όπως θέλει να μας πείσει η ελληνική προπαγάνδα, ούτε κάποια εθνική καταστροφή όπως διατείνονται οι αντίπαλοι και πολέμιοι της.

Άσκησε παράλληλα κριτική τόσο στην κυβερνητική παράταξη όσο και στην αξιωματική αντιπολίτευση για τον τρόπο που χειρίστηκαν το εθνικό αυτό ζήτημα.

«Η κυβέρνηση αντί να επιδιώξει την εθνική συνεννόηση ξεκίνησε τις μυστικές διαβουλεύσεις και διαπραγματεύσεις και χρησιμοποίησε τη συμφωνία ως εργαλείο για την εξυπηρέτηση του πολιτικού της σχεδίου» είπε και πρόσθεσε ότι «σε αυτόν νέο εντελώς ανώφελο και αχρείαστο εθνικό διχασμό συμπρωταγωνιστεί δυστυχώς και η αξιωματική αντιπολίτευση υπερακοντίζοντας σε αδικαιολόγητες εθνικιστικές οξύτητες».

Ο κ. Λυκούδης καταδίκασε όσους ταυτίζουν τις διαμαρτυρίες κατά της συμφωνίας με ακροδεξιές ακρότητες. «Όσοι είναι αντίθετοι με τη συμφωνία έχουν τον απόλυτο σεβασμό μου» υπογράμμισε προσθέτοντας όμως ότι θα απαιτούσε και από αυτούς να σέβονται τον πατριωτισμό των άλλων και να μην τον αμφισβητούν.

«Δεν μας βγάζει πουθενά μια τέτοια στάση. Αντίθετα, μας οδηγεί σε νέες ανώφελες και επιζήμιες για τη χώρα μας καταστάσεις και ενδεχομένως σε νέες εθνικές περιπέτειες. Θα τις πληρώσουμε όλοι πολύ ακριβά» προειδοποίησε.

Σε ότι αφορά τη Συμφωνία ανέφερε ότι έχει θετικό κεντρικό άξονα ως προς την ονομασία, που άλλωστε αποτελούσε κοινή εθνική γραμμή και κεντρική επιδίωξη κάθε προσπάθειας στο παρελθόν από άλλες κυβερνήσεις. «Σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό, έναντι όλων. Υπάρχουν βεβαίως και τα αμφισβητούμενα που δεν τα υποτιμώ, τα οποία αφορούν στα θέματα της ταυτότητας και της γλώσσας. Συνοψίζοντας υπογράμμισε ότι τα σοβαρά ερωτηματικά υπάρχουν σχετικά με την ιστορική ανθεκτικότητα της Συμφωνίας. Δεν είναι κάτι που μπορεί να προβλεφθεί με την ακρίβεια φυσικού φαινομένου. Είναι φανερό ότι θα εξαρτηθεί από την συμπεριφορά των ηγεσιών των δυο χωρών και τις γενιές που καλούνται να συνυπάρξουν αρμονικά και ειρηνικά στο μέλλον σε πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης και σεβασμού αλλά και συνεργασίας στο πλαίσιο μιας νέας πραγματικότητας».

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x