Επικαιρότητα

Μακελειό στα Κάτω Πατήσια: Κατέληξε ένας από τους τραυματίες - Γνώριμοι στις αρχές οι εμπλεκόμενοι

Συνολικά στην υπόθεση εμπλέκονται 7 άτομα. Τρεις είναι, πλέον, οι νεκροί και τρεις οι τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο είναι αστυνομικοί.

Κατέληξε ένας από τους 4 τραυματίες του αιματηρού επεισοδίου που εκτυλίχθηκε σε Κάτω Πατήσια και Αγίους Αναργύρους. Στο αιματηρό επεισόδιο εμπλέκονταν συνολικά 7 άτομα, ενώ ο δράστης έπεσε νεκρός από ανταλλαγή πυρών με τους αστυνομικούς. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο στρατιωτικό νοσοκομείο 401.

Όλα ξεκίνησαν από ένοπλη συμπλοκή μεταξύ δύο ομάδων, αλβανικής καταγωγής, στην οδό Κουρτίδου στα Κάτω Πατήσια. Τα άτομα που εμπλέκονται στο επεισόδιο είναι σεσημασμένα για υποθέσεις ναρκωτικών.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν την ανταλλαγή πυρών μέσα στη μέση του δρόμου παρουσία κόσμου. Το ένα άτομο κατάφερε και σκότωσε τον οδηγό του άλλου οχήματος και τραυμάτισε έναν δεύτερο. Ο συνοδηγός βγήκε από το αυτοκίνητο και παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα. Αυτός είναι και το άτομο που κατέληξε σήμερα το πρωί.

Στη συνέχεια ο δράστης παράτησε το αυτοκίνητό του και έκλεψε ένα άλλο, βγάζοντας τον ιδιοκτήτη του από μέσα και κατευθύνθηκε στους Αγίους Αναργύρους. Εκεί μπήκε σε ένα μπαρ και έκανε ένοπλη ληστεία. Οι αστυνομικοί εντόπισαν το ύποπτο όχημα και έκαναν σήμα να σταματήσει. Εκείνος όχι μόνο δεν σταμάτησε αλλά έβγαλε και όπλο. Πυροβόλησε και τραυμάτισε δύο αστυνομικούς, έναν στην ωμοπλάτη και έναν στο πόδι. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν και ο δράστης έπεσε νεκρός.

Τι ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας
Αυτόπτης μάρτυρας, ανέφερε πως άκουσε περίπου 6-7 πυροβολισμούς και πως είδε νεαρό με όπλο στο χέρι να ακινητοποιεί μαύρο ΙΧ να βγάζει τον οδηγό έξω και να εξαφανίζεται.

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δύο αστυνομικούς που έδρασαν με αυτοθυσία για να σώσουν πολίτες στα Πατήσια»

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος μετέβη στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Εκεί παρουσία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα, συνομίλησε με τους δύο τραυματίες αστυνομικούς και ενημερώθηκε από τους γιατρούς για την κατάσταση της υγείας τους.

Στη συνέχεια ο κ. Θεοδωρικάκος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: « Μιλήσαμε με τους δύο αστυνομικούς μας, μαζί με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι γιατροί μας ενημερώνουν ότι είναι εκτός κινδύνου. Θέλω να πω δημοσίως ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δύο αστυνομικούς γιατί έδρασαν με αυτοθυσία για να σώσουν τους πολίτες στα Πατήσια από τους δύο κακοποιούς.

Πληροφορηθήκαμε τα νέα καθώς ήμασταν δίπλα στους αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα, σε μια δύσκολη γειτονιά, όπου και εκεί ενισχύονται καθημερινά όλο και περισσότερο τα μέτρα αστυνόμευσης με σκοπό να στηριχθεί το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών.

Και πάλι ευχαριστώ στους δύο αστυνομικούς για τον επαγγελματισμό τους και την αποφασιστικότητα τους».

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x