Επικαιρότητα

Μακελειό στη Μόσχα: Κατηγορίες σε δύο υπόπτους για την επίθεση

Σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, οι δύο ύποπτοι κατηγορούνται για τρομοκρατία και αντιμετωπίζουν ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Το περιφερειακό δικαστήριο του Μπασμάνι στη Μόσχα απεφάνθη ότι οι δύο πρώτοι ύποπτοι για την πολύνεκρη επίθεση στη αίθουσα συναυλιών Crocus City Hall την Παρασκευή, κατά την οποία σκοτώθηκαν 137 άνθρωποι, πρέπει να τεθούν υπό κράτηση τουλάχιστον για δύο μήνες εν αναμονή της δίκης, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax επικαλούμενο το δικαστήριο.

Οι ρωσικές αρχές έχουν αναφέρει ότι κρατούνται 11 άτομα, ανάμεσά τους τέσσερις ένοπλοι που διέφυγαν από την αίθουσα συναυλιών και κατευθύνθηκαν προς την περιοχή Μπριάνσκ, περίπου 340 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μόσχας.

Ο πρώτος κατηγορούμενος, Νταλερντζόν Μπαρότοβιτς Μιρζόγιεφ, φέρεται να είναι γεννημένος στο Τατζικιστάν και «παραδέχθηκε πλήρως την ενοχή του». Ο δεύτερος ύποπτος, Σαϊντακράμι Μουροντάλι Ρασαμπαλιζόντα, ομολόγησε την ενοχή του στις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν.

Τέθηκαν υπό κράτηση έως τις 22 Μαΐου – περίοδος που μπορεί να παραταθεί εν αναμονή της δίκης του για τρομοκρατία, ανακοίνωσε το δικαστήριο του Μπασμάνι. Στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, οι δύο ύποπτοι φαίνονται εμφανώς κακοποιημένοι.

Ο ένας δε έχει επίδεσμο στο δεξί αυτί του – είχαν κυκλοφορήσει πληροφορίες (και βίντεο) που ανέφεραν ότι Ρώσος στρατιώτης είχε κόψει το αυτί ενός υπόπτου.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x