Επικαιρότητα

Μακελειό Τέξας: Ο δράστης σκότωσε 10χρονη που τηλεφωνούσε στην άμεση δράση

Ο Σαλβαδόρ Ράμος, που σκότωσε 19 ανθρώπους στο μακελειό σχολείου του Τέξας, πυροβόλησε εν ψυχρώ μια δεκάχρονη που καλούσε την αστυνομία.

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες έρχονται στην επιφάνεια για το μακελειό που έγινε σε σχολείο του Τέξας, με θύματα 17 παιδιά και δύο δασκάλες, αριθμός που-δυστυχώς-πιθανώς να αυξηθεί τις επόμενες ώρες από τους τραυματίες.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο δράστης, ο 18χρονος Σαλβαδόρ Ράμος, πυροβόλησε εν ψυχρώ και σκότωσε ένα 10χρονο κοριτσάκι, την Αμερί Τζο Γκάρθα, την ώρα που προσπαθούσε να καλέσει την άμεση δράση, μετά την εισβολή του μακελάρη στο σχολείο.

Η γιαγιά του αδικοχαμένου κοριτσιού δήλωσε σοκαρισμένη: «Μπήκε στην αίθουσα και φώναξε στα παιδιά ‘θα πεθάνετε!’. Η εγγονή μου είχε το κινητό της και πήγε να καλέσει την άμεση δράση (911), αλλά αντί να της το αρπάξει απλώς, εκείνος την πυροβόλησε. Καθόταν δίπλα στην καλύτερη φίλη της και εκείνη γέμισε με το αίμα της», τόνισε.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης φορούσε αλεξίσφαιρο, ενώ κρατούσε τουλάχιστον ένα τουφέκι και ένα περίστροφο, τα οποία είχε αγοράσει ανήμερα των 18ων γενεθλίων του. Ο μακελάρης σκοτώθηκε στην ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς που ακολούθησε μετά το μακελειό στο σχολείο. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά, δήλωσε νωρίτερα ο κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ. Σύμφωνα με αξιωματικό της αστυνομίας, που ανέλαβε να διενεργήσει την έρευνα, ο Σαλβαδόρ Ράμος έδρασε μόνος του, ενώ αναζητούνται τα κίνητρα της επίθεσης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x