Επικαιρότητα

Μαθητικές κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Τι διεκδικούν

Διεκδικούν μεταξύ άλλων, τη συγκρότηση τμημάτων με μέγιστο αριθμό τους 15 μαθητές και πρόσληψη του εκπαιδευτικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας.

Μαθητικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται στο κέντρο της Αθήνας με βασικό αίτημα την λήψη όλων των αναγκαίων και απαραίτητων μέτρων για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

Με κεντρικό σύνθημα «κάτω από την μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση, υγεία για κάθε μαθητή» οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνονται προς τη Βουλή.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες διεκδικούν μεταξύ άλλων τη συγκρότηση τμημάτων με μέγιστο αριθμό τους 15 μαθητές, πρόσληψη του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού και του προσωπικού καθαριότητας για να γίνονται κανονικά και με ασφάλεια τα μαθήματα, καθώς και ανατροπή του νόμου Κεραμέως για την τράπεζα θεμάτων.

Την κινητοποίηση στηρίζουν επίσης και η Ομοσπονδία Γονέων και κηδεμόνων Αττικής και εκπαιδευτικοί.

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Συγκεντρώσεις και στη Θεσσαλονίκη

Δύο συγκεντρώσεις με εκπαιδευτικό περιεχόμενο πραγματοποιούνται σήμερα και στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από τα δημαρχεία Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς από το συντονιστικό των μαθητών.

Στις 13:30 μέλη της ΕΛΜΕ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Κινητοποίηση μαθητών στα Χανιά

Συγκέντρωση στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς και πορεία στους δρόμους της πόλης η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, πραγματοποιούν σήμερα μαθητές, εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι συλλόγων γονέων σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση ζητούν την ενίσχυση των μέτρων προστασίας από την πανδημία, διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, αξιοποίηση δημοσίων κτηρίων και χώρων για τις ανάγκες στέγασης της εκπαίδευσης και παρουσία μέχρι και 15 μαθητών ανά σχολική αίθουσα.

Η πορεία θα καταλήξει στα γραφεία, όπου στεγάζεται η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

Πηγή: skai.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ, thessnews

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x