Επικαιρότητα

Μάχη με τις φλόγες για 5η ημέρα στη Δυτική Αττική

Οι προσπάθειες πυρόσβεσης επικεντρώνονται πάνω από τη ΒΙΠΕ Μεγάρων, στην Ψάθα, στον οικισμό Λούμπα, πάνω από το Άνω Αλεποχώρι αλλά και στον Άγιο Νεκτάριο.
Google Προσθέστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Για 5η ημέρα ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, εθελοντές και πλήθος υδροφόρων οχημάτων επιχειρούν στη μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στη Δυτική Αττική και η οποία ξεκίνησε την Παρασκευή από τη Βοιωτία. Πάνω από 130.000 υπολογίζονται τα καμένα στρέμματα στην Αττικοβοιωτία.

Οι προσπάθειες πυρόσβεσης επικεντρώνονται πάνω από τη ΒΙΠΕ Μεγάρων, στην Ψάθα, στον οικισμό Λούμπα, πάνω από το Άνω Αλεποχώρι αλλά και στον Άγιο Νεκτάριο με τις δυνάμεις να δίνουν τιτάνια μάχη για να αναχαιτίσουν την πορεία των μετώπων και να περιορίσουν την εξάπλωσή τους.

Συνολικά 5 μηνύματα μέσω του 112 εκδόθηκαν χθες Δευτέρα για απομάκρυνση πολιτών από τις εξής περιοχές: Σκέπη, Κανδήλι, Μπότσικα, Άνω Βλυχάδα, Άγιος Κωνσταντίνος, ΒΙ.ΠΕ Μεγάρων, Ψάθα, Λούμπα, Μορφαίικα και Άνω Αλεποχώρι.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, σε ετοιμότητα έχουν τεθεί δύο πλοία και ένα ταχύπλοο του ΠΣ, καθώς και πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος αλλά και ιδιωτικά σκάφη τα οποία έχουν πλεύσει κοντά στις ακτογραμμές σε Ψάθα, Νέα Πέραμο και Πάχη Μεγάρων, προκειμένου να επέμβουν εφόσον απαιτηθεί.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου για σήμερα, πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς (επιπέδου 4) διατρέχουν η Αττική, περιοχές της Εύβοιας, η Χίος και τα Ψαρά. Υ Υψηλός ο κίνδυνος, επιπέδου 3, είναι για αρκετές περιοχές της νησιωτικής και ηπειρωτικής χώρας.

Παρακολουθήστε το live του Skai.gr για τις εξελίξεις στο μέτωπο των πυρκαγιών

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x