Επικαιρότητα

Μεγάλη μείωση στον αριθμό των υπολογιζόμενων φορέων του κορωνοϊού στην Αγγλία

Τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι περίπου 39.000 πολίτες προσβάλλονται από τον ιό κάθε εβδομάδα, δηλαδή περίπου 5.600 την ημέρα.

Ο εκτιμώμενος αριθμός των πολιτών στην Αγγλία που είναι φορείς του κορωνοϊού μειώθηκε κατά περισσότερο από 50% την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής (ONS) που βασίζονται σε δειγματοληπτικούς ελέγχους.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων εβδομάδων του Μαΐου πιστεύεται ότι οι φορείς του ιού στην Αγγλία ήταν 53.000 - με ή χωρίς συμπτώματα. Ο αντίστοιχος αριθμός κατά το δεκαπενθήμερο έως τις 24 Μαΐου ήταν 133.000.

Τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι περίπου 39.000 πολίτες προσβάλλονται από τον ιό κάθε εβδομάδα, δηλαδή περίπου 5.600 την ημέρα.

Με βάση τα στοιχεία της περασμένης εβδομάδας αυτός ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ήταν 54.000 την εβδομάδα ή περίπου 8.000 την ημέρα.

Το ONS κάνει λόγο για σταθερή πτωτική τάση, σημειώνοντας πως συνολικά περίπου το 6,8% του πληθυσμού της Αγγλίας πιστεύεται ότι έχει προσβληθεί μέχρι στιγμής από τον κορωνοϊό.

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x