Επικαιρότητα

Μεξικό: 11 νεκροί και 33 αγνοούμενοι ο νεότερος απολογισμός από το χτύπημα του κυκλώνα «Αγκάθα»

Επρόκειτο για τον «πιο σφοδρό» κυκλώνα που έχει καταγραφεί στις μεξικανικές ακτές στον Ειρηνικό οποιονδήποτε Μάιο από το 1949.

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 33 εξακολουθούν να αγνοούνται μετά τον κυκλώνα Αγκάθα που προκάλεσε πλημμύρες και κατολισθήσεις στην πολιτεία Οαχάκα, στις ακτές του νότιου Ειρηνικού του Μεξικού.

Ο κυβερνήτης Αλεχάντρο Μουράτ εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης τύπου του προέδρου Andres Manuel Lopez Obrador την Τετάρτη το πρωί και είπε ότι η ισχυρή καταιγίδα είχε υποχωρήσει.

Ζήτησε να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε 26 δήμους που επλήγησαν σοβαρά από τον κυκλώνα της κατηγορίας 2 που έπεσε στη στεριά τη Δευτέρα με μέγιστες παρατεταμένους ανέμους 105 mph.

Επρόκειτο για τον «πιο σφοδρό» κυκλώνα που έχει καταγραφεί στις μεξικανικές ακτές στον Ειρηνικό οποιονδήποτε Μάιο από το 1949, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (National Hurricane Center, NHC) των ΗΠΑ.

Η Αγκάθα κατευθυνόταν χθες Τρίτη προς νότο, προς την πολιτεία Βερακρούς (ανατολικά), προκαλώντας καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις εκεί και αλλού στον μεξικανικό νότο.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x