Επικαιρότητα

Θέμα χρόνου οι ανακοινώσεις για τις νέες παροχές- Ποιους ευνοούν

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει τα μέτρα στήριξης τα οποία και εν συνεχεία θα αποτυπωθούν στην σχετική τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών.

Μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει τα μέτρα στήριξης τα οποία και εν συνεχεία θα αποτυπωθούν στην σχετική τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών.

Με βάση τα έως τώρα δεδομένα, περί τα 500 έως 600 εκατομμύρια ευρώ «τοποθετούνται στο τραπέζι» με το ακριβές ποσό που θα διατεθεί να γίνεται γνωστό, σε κάθε περίπτωση, στα μέσα της επόμενης εβδομάδας όταν και θα υπάρχουν τα στοιχεία εκτέλεσης προϋπολογισμού.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η διάθεση επιδόματος σε όσο το δυνατόν περισσότερους ( αν όχι σε όλους) από τους 900 χιλιάδες συνταξιούχους που έμειναν εκτός αυξήσεων, ακυρώνοντας έτσι, εντός εισαγωγικών, το νόμο Κατρούγκαλου.

Την ίδια ώρα, βελτιωτικές ενέργειες αναμένεται να γίνουν και στον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τρεις καταλυτικές αλλαγές.

Αναλυτικότερα, στόχος αποτελεί η δυνατότητα στο καθεστώς του εξωδικαστικού συμβιβασμού να μπορούν να υπαχθούν και πολίτες με χρέη πάνω από 10.000 ευρώ, εφόσον αυτά είναι μόνο σε τράπεζες, με 240 δόσεις και κούρεμα οφειλής, ανάλογα με το προφίλ του κάθε οφειλέτη.

Παράλληλα πρόβλεψη υπάρχει ώστε σε καθεστώς εξωδικαστικού συμβιβασμού να μπορούν πια να μπαίνουν και τα χρέη σε Δήμους.

Τέλος, τρίτη ουσιαστική αλλαγή θα είναι πως χρέη προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, που σήμερα έχουν 7,5% κυμαινόμενο επιτόκιο, θα πέσουν στο 3% σταθερό από Euribor +5.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x