Επικαιρότητα

Μητσοτάκης: Δεν παίζει με τους κανόνες του παιχνιδιού η Τουρκία - Απομονώνεται

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τόνισε ότι η Τουρκία ακολουθεί έντονα το ρόλο του ταραξία και πως η Ευρώπη θα πρέπει κάποια στιγμή να προχωρήσει ανάλογα με τις εξελίξεις.

Για την τριμερή διάσκεψη Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου ενημέρωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στον διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι στην τριμερή επιβεβαιώθηκε ποιες είναι οι χώρες που είναι προσηλωμένες στη διεθνή νομιμότητα, τους κανόνες καλής γειτονίας, στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου «και ποια είναι η μια χώρα στην Ανατολική Μεσόγειο που φαίνεται να μη θέλει να παίξει με αυτούς τους κανόνες του παιχνιδιού».

«Ελπίζουμε ότι αυτή η στάση κάποια στιγμή θα μπορέσει να αλλάξει ώστε να σταματήσει η Τουρκία αυτές τις προκλητικές ενέργειες, που το μόνο αποτέλεσμα που έχουν είναι, όπως φαίνεται εξάλλου, να απομονώνεται ολοένα και περισσότερο διεθνώς», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τόνισε ότι πράγματι η Ελλάδα αποδεικνύει στην πράξη ότι έχει ακολουθήσει σταθερά την οδό της διεθνούς νομιμότητας των σχέσεων καλής γειτονίας με όλες τις χώρες της περιοχής και πως αυτό το παράδειγμα θα ήταν καλό να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι.

«Δυστυχώς έχουμε τη μοναδική γειτονική χώρα που  τόσο έντονα ακολουθεί  το ρόλο του ταραξία», «ίσως πρέπει και η Ευρώπη που φυσικά έχει αντιληφθεί το πρόβλημα, να επικρατήσει  η αρχή της αλληλεγγύης για τους εταίρους για τα κράτη μέλη κάποια στιγμή για  να δούμε πως θα προχωρήσουμε ανάλογα με τις εξελίξεις», σημείωσε η κ. Σακελλαροπούλου.

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x