Επικαιρότητα

Μητσοτάκης: Νέα μέτρα στήριξης 3,5 δισ. - Για ποιούς μηδενίζεται η προκαταβολή φόρου

Οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στη Βουλή.

Μέτρα ύψους 3,5 δισ. ευρώ για τη στήριξη της οικονομίας, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση της Φώφης Γεννηματά.

Μεταξύ άλλων και όπως ανακοινωσε ο πρωθυπουργός, μηδενίζεται η προκαταβολή φόρου για επιχειρήσεις με τζιρο κατά το α' εξαμήνο κατά 35% χαμηλότερο από του 2019. Για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, η μείωση της προκαταβολής θα κυμαίνεται από 30% έως 70%. Μηδενική θα είναι η προκαταβολή φόρου και για τις εποχικές επιχειρήσεις, ενώ τη μισή προκαταβολή φόρου θα πληρώσουν όσοι επαγγελματίες δεν έχουν υποχρέωση υποβολής ΦΠΑ.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε νωρίτερα ότι η οικονομική κρίση που βιώνουμε είναι πρωτοφανής «και δεν το κρύψαμε ποτέ» και συνέχισε λέγοντας ότι αυτό που έχει καταφέρει η κυβέρνηση είναι να αποτρέψει μια απότομη αύξηση της ανεργίας.

Το Κράτος, σημείωσε ο πρωθυπουργός, ανέλαβε το κόστος μισθοδοσίας του ιδιωτικού τομέα κάτι που όπως είπε πρέπει να είναι η «φαντασίωση» κάθε κεντροαριστερής κυβέρνησης. Δεν συζητάμε ποιες είναι οι δεξιές, οι αριστερές λύσεις, η προστασία απασχόλησης η πρώτη μας προτεραιότητα, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x