Επικαιρότητα

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός από 1η Απριλίου

Όσοι αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, από την 1η Απριλίου θα λαμβάνουν 830 ευρώ, είπε ο κ. Μητσοτάκης - Η αύξηση συμπαρασύρει τριετίες και επιδόματα.

Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός από την 1η Απριλίου, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όσοι αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, από την 1η Απριλίου θα λαμβάνουν 830 ευρώ, είπε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι πρόκειται για την τέταρτη αύξηση στον κατώτατο μισθό από το 2019.

Υπενθυμίζεται ότι το 2019 ο κατώτατος ήταν στα 659 ευρώ με τη συνολική αύξηση να ανέρχεται στο 27% από τότε.

Η αύξηση συμπαρασύρει τριετίες και επιδόματα.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο με αναφορές στην τριήμερη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας, λέγοντας ότι «ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ θα διαγκωνίζονται σε τοξικότητα όσο βαδίζουμε προς τις ευρωεκλογές».

Μίλησαν αδίστακτα ακόμη και για νοθεία, αγκαλιάστηκαν με εξωθεσμικά κέντρα, είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, λέγοντας ότι έφτασαν να αμφισβητήσουν και το κεκτημένο της μεταπολίτευσης, που είναι οι δίκαιες και ελεύθερες εκλογές.

«Δε συγκυβερνούμε με κανένα συμφέρον, ο καθένας στον ρόλο του» τόνισε και συμπλήρωσε ότι «τον Ιούνιο κρίνεται η ελληνική εκπροσώπηση στην Ευρωβουλή αλλά παράλληλα θα ζυγιστεί και η πολιτική σταθερότητα και η συνέχεια μιας πορείας που αν και δύσκολη μας οδηγεί μπροστά».

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x