Επικαιρότητα

Μόσιαλος για μετάλλαξη «Όμικρον»: Τα εμβόλια θα αντέξουν – Σε 10 μέρες τα πρώτα στοιχεία

Την ίδια ώρα, επεσήμανε ότι το πρόβλημα στη χώρα αυτή τη στιγμή είναι η μετάλλαξη «Δέλτα» που προκαλεί πολλούς θανάτους.

«Σε περίπου δέκα ημέρες θα έχουμε τα πρώτα στοιχεία από τις μελέτες που γίνονται πάνω στη μετάλλαξη Όμικρον», τόνισε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας, της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE) και του Κολλεγίου Imperial, Ηλίας Μόσιαλος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100,3» ο κ. Μόσιαλος εξέφρασε την άποψη ότι τα εμβόλια θα αντέξουν, ενώ σημείωσε πως «ίσως να είναι λιγότερο αποτελεσματικά».

Την ίδια ώρα, επεσήμανε ότι το πρόβλημα στη χώρα αυτή τη στιγμή είναι η μετάλλαξη «Δέλτα» που προκαλεί πολλούς θανάτους.

«Η μετάλλαξη Δέλτα σκοτώνει κόσμο αυτήν την στιγμή στην Ελλάδα και στέλνει κόσμο στα νοσοκομεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ο κ. Μόσιαλος τόνισε πως ίσως είναι η λύση η επέκτασή του και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων όπως στην εστίαση μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η έκκληση στους άνω των 60 είναι να κάνουν το εμβόλιο για να μην μπουν στην ΜΕΘ αν νοσήσουν από κορωνοϊό και όχι για να μην τους επιβληθεί η ποινή των 100 ευρώ.

Πηγή: Kathimerini.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x