Επικαιρότητα

Ναυάγιο Ζακύνθου: Σάλος με τη φωτογραφία και τα σκουπίδια - «Δεν είναι ευθύνη μας» λέει ο δήμος

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες φωτογραφία από την παραλία «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο, όπου απεικονίζονται δύο τουρίστες να βγάζουν selfie δίπλα από έναν σωρό με σκουπίδια

Βουνό από πλαστικά μπουκάλια, κουτάκια από αναψυκτικά, σακούλες με σκουπίδια σε μια από τις πιο δημοφιλεις παραλίες της χώρας το ναυάγιο της Ζακύνθου απεικονίζονται στην φωτογραφία που δημοσίευσε ο περιβαλλοντολόγος Μιχάλης Μπάκας προκαλώντας αντιδράσεις.



«Το άσχημο στην υπόθεση για μένα είναι αφενός πρώτα απ΄ όλα για τους επισκέπτες γιατί για να πας εκεί πληρώνεις ένα χρηματικό ποσό αρά σημαίνει πως δεν βρίσκεσαι εκεί τυχαία, εκτιμάς και αξιολογείς αυτό το υπέροχο τοπίο, θα βρεθείς εκεί για μια δύο ώρες, ξέρεις ότι θα μείνεις για λίγο χρόνο οπότε δεν έχεις και πολλά πράγματα μαζί σου, οπότε πρέπει να σέβεσαι ουσιαστικά φεύγοντας από εκεί πρέπει να σκέφτεσαι ποιος θα μαζέψει αυτά τα πράγματα», ο περιβαλλοντολόγος, Μιχάλης Μπάκας.



Από την μεριά του ο Δήμος ξεκαθαρίζει με ανακοίνωση του πως δεν μπορεί να επέμβει στην κατάσταση και πως υπάρχει αρμόδια επιτροπή για αυτό το θέμα.

"Εμείς ως δήμος δεν έχουμε κάποιο δικαίωμα για να επέμβουμε σε κάτι. Υπάρχει αρμόδια Επιτροπή που είναι υπεύθυνη για την οργάνωση και τον καθαρισμό της παραλίας σε καθημερινή βάση. Η πρόεδρος της Επιτροπής, Παναγιώτα Διονυσοπούλου έχει τοποθετηθεί σεκιούριτι στο σημείο, οπότε έπρεπε να είχε ήδη ενημερωσεί το υπουργείο Τουρισμού για το πρόβλημα που υπάρχει με τα σκουπίδια στο Ναυάγιο".

«Είχαμε όλοι προφανώς ένα μπουκάλι νερό, εε δεν είναι τόσο το ίδιο μπουκάλι νερό όταν το πιείς να το βάλεις μέσα στην τσάντα σου και επιστρέφοντας να το αφήσεις σε ένα κάδο απορριμμάτων», αναφέρει ο περιβαλλοντολόγος, Μιχάλης Μπάκας.

Η παραλία Ναυάγιο συγκεντρώνει κάθε χρόνο πλήθος τουριστών, όμως πολλοί είναι εκείνοι που δε σέβονται τον χώρο και αφήνουν τα σκουπίδια τους με αποτέλεσμα να μένουν εκεί χωρίς κανείς να τα μαζεύει…

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x