Επικαιρότητα

Νέα μέτρα: SMS 6 μόνο πεζή ή με ποδήλατο, SMS 2 και 3 έως 2 χιλιόμετρα! (video)

Από αύριο (3/3) στις 6 το πρωί και μέχρι τις 16 Μαρτίου ισχύουν τα νέα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση. Όλες οι αλλαγές στα SMS μετακίνησης.

Τα νέα μέτρα, που θα ισχύουν από αύριο (3/3) στις 6 το πρωί και μέχρι τις 16 Μαρτίου, μετά και τη νέα δραματική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα, ανακοίνωσε από το υπουργείο Υγείας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς, σε ό,τι έχει να κάνει με τα SMS, ανέφερε πως θα υπάρχουν, πλέον, οι εξής διαφοροποιήσεις σε όλη την Ελλάδα:

Στο SMS 2 για μετακίνηση για προμήθεια βασικών αγαθών, αλλά και στο SMS 3, όσον αφορά στο σκέλος των τραπεζών, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα.

Για το SMS 6, που αφορά στην άθληση ή στην έξοδο με κατοικίδιο, αυτή θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Δεν θα μπορεί, δηλαδή, να στείλει κωδικό 6 κανείς, σε όλη την Ελλάδα, και να μεταβεί με το αυτοκίνητο ή τη μοτοσυκλέτα του σε άλλο μέρος, μακριά από το σπίτι του.

Στη μετακίνηση 4, δε, τα ελεγκτικά όργανα θα ζητούν, όπως τόνισε ο υφυπουργός, επιπλέον αποδεικτικά, προκειμένου να διαπιστώνεται η επάρκεια της κατ' εξαίρεση μετακίνησης για τους πολίτες.



Οι αλλαγές στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας



Στο «βαθύ κόκκινο», από εκεί και πέρα, θα βρίσκονται από αύριο -εκτός από την Αττική- και οι εξής περιοχές: Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα (εκτός από το Μεγανήσι), Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο, Εύβοια (εκτός από τη Σκύρο) και ο δήμος Καλυμνίων.

Όλες οι άλλες περιοχές σε όλη τη χώρα κατατάσσονται στην κατηγορία αυξημένου κινδύνου «κόκκινο».

Εξαίρεση αποτελεί η περιφέρεια Λάρισας, όπου τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από το Σάββατο, 6 Μαρτίου, προκειμένου να γίνει η διαχείριση των συνεπειών του σεισμού.

Απαγόρευση κυκλοφορίας



Στις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο», τέλος, η κυκλοφορία δεν θα επιτρέπεται από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο» αναπροσαρμόζεται και η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 7 αντί για τις 6. Μόνες εξαιρέσεις η Αττική και η Θεσσαλονίκη, όπου τις καθημερινές η απαγόρευση θα ξεκινά από τις 9 το βράδυ και έως τις 5 το πρωί.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x