Επικαιρότητα

Νεκροί δεκάδες άμαχοι στο Ντονέτσκ

Ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας πολιορκούν την πόλη

Στο προάστιο Μαρίνκα, στα δυτικά του Ντόνετσκ έχουν μεταφερθεί οι κυβερνητικοί βομβαρδισμοί, μία ημέρα μετά την πολύνεκρη επίθεση που δέχτηκε ο ουκρανικός στρατός με περίπου 30 νεκρούς στρατιώτες.

Φιλορώσοι αυτονομιστές αναφέρουν ότι χτυπήθηκαν πολυκατοικίες και κάνουν λόγο για 30 νεκρούς αμάχους. Ωστόσο ο ακριβής αριθμός των θυμάτων δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί.

Εδώ και τρεις ημέρες οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας πολιορκούν την πόλη που είναι το τελευταίο ισχυρό προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών και έχουν φτάσει σε απόσταση περίπου 20 χλμ από το κέντρο του Ντονέτσκ

Οι αυτονομιστές ετοιμάζονται για την τελική αναμέτρηση και δηλώνουν ότι θα πολεμήσουν μέχρις εσχάτων ενώ οι κάτοικοι εγκαταλείπουν μαζικά την πόλη, κατευθυνόμενοι στα ρωσικά σύνορα. Το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών υπολογίζει ότι σχεδόν μισό εκατομμύριο Ουκρανοί έχουν περάσει τα σύνορα από την αρχή της στρατιωτικής επιχείρησης του Κιέβου στην ανατολική Ουκρανία, ζητώντας καταφύγιο σε ρωσικό έδαφος.

Σε πρόσφατη επίσκεψή του στο «απελευθερωμένο» Σλαβιάνσκ, ο Ουκρανός πρόεδρος είχε δηλώσει ότι ο στρατός θα ανακτήσει τον έλεγχο και στις υπόλοιπες πόλεις που ελέγχουν οι φιλορώσοι αυτονομιστές, αποφεύγοντας όμως τις μάχες σε κατοικημένες περιοχές, προκειμένου να μην υπάρχουν θύματα στον άμαχο πληθυσμό.

Πηγή: Newsbeast.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x