Επικαιρότητα

Νέο βουλευτή απέκτησε η ΝΔ

Αυξάνει τις έδρες της η ΝΔ: Ο ανεξάρτητος, μέχρι σήμερα, βουλευτής Νίκος Σταυρογιάννης, παρέδωσε την Τρίτη την έδρα του στο κόμμα, λόγω ασυμβίβαστου, καθώς έχει εκλεγεί δήμαρχος Λαμίας.

Από καλύτερη θέση βλέπει την επικείμενη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ο Αντώνης Σαμαράς και τον «μαγικό» αριθμό των 180 βουλευτών. Την Τρίτη ο ανεξάρτητος Νίκος Σταυρογιάννης, ο οποίος είχε διαγραφεί από τον κ. Σαμαρά, το 2012, άφησε τη θέση του στον Δημήτρη Μπριάνη (φωτό).

Ο Νίκος Σταυρογιάννης υποχρεώθηκε λόγω του ασυμβίβαστου να αποχωρήσει από τη Βουλή, αφού την προσεχή Δευτέρα, 1η Σεπτεμβρίου, εγκαθίσταται στο δημαρχιακό μέγαρο Λαμίας.

Στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές εξελέγη δήμαρχος στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας.

Από την άλλη πλευρά, το νέο πρόσωπο που καλείται να ενταχθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ είναι γνώριμο στην τοπική κοινωνία.

Ο λόγος για τον Δημήτρη Μπριάνη, πρώτο επιλαχόντα στο νομό από τις εκλογές του Ιουνίου του 2012, ο οποίος θα πάρει τη θέση του παραιτηθέντα βουλευτή.

Τα οφέλη της «καραμπόλας» για την κυβερνητική πλειοψηφία είναι να ενισχυθεί κατά ένα μέλος, φτάνοντας τους 126, ατενίζοντας έτσι με περισσότερη αισιοδοξία το στόχο των 180 βουλευτών που απαιτούνται για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και την αποφυγή πρόωρων εκλογών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 21 Οκτωβρίου 2012, ο πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε διαγράψει τον Νίκο Σταυρογιάννη, επειδή είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσει τα μέτρα λιτότητας.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x