Επικαιρότητα

Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα έχει ανάγκη και αξίζει αυτήν τη συμφωνία

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει πολύ εποικοδομητική στάση»

Παρών στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της G7, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ φάνηκε να συμφωνεί.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει πολύ εποικοδομητική στάση», δήλωσε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg News.

«Είναι μια κατάσταση εντελώς διαφορετική απ' αυτή που υπήρχε πριν από έναν χρόνο, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε περισσότερα» στο ζήτημα του χρέους, πρόσθεσε ο Ντάισελμπλουμ. «Ας ελπίσουμε ότι την ερχόμενη Τρίτη θα φθάσουμε στη συμφωνία την οποία έχει ανάγκη και αξίζει η Ελλάδα».

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών που παρευρίσκεται στη σύνοδο του G7 χαρακτήρισε «απολύτως ενθαρρυντικό» το γεγονός ότι υπάρχουν ενδείξεις προόδου στις συνομιλίες για την Ελλάδα.

«Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν σοβαρές συνομιλίες για την αναδιάρθρωση του χρέους», πρόσθεσε ο Αμερικανός αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται.

«Θα υπάρξουν σοβαρές κινήσεις από την Ελλάδα βάσει των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει. Θα πρέπει να καθοριστεί εάν η πορεία που επιλέχθηκε είναι πραγματικά βιώσιμη», δήλωσε ο ίδιος.

Πηγή: Newsbeast.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x