Επικαιρότητα

Ντάισελμπλουμ: «Ο Τσίπρας δεν έχει λεφτά να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του»

Μετά το Βερολίνο, τη στάση τους απέναντι στην Ελλάδα σκληραίνουν εν όψει του Eurogroup της 9ης Μαρτίου και οι Βρυξέλλες. Λύσεις για το χρηματοδοτικό κενό αναζητεί την ίδια ώρα το οικονομικό επιτελείο.

Συγκρατημένη αισιοδοξία για την κάλυψη της σημερινής έκδοσης των εντόκων γραμματίων ύψους 800 εκατομμυρίων ευρώ, και την αποφυγή πιστωτικού γεγονότος, επικρατεί στο οικονομικό επιτελείο.

Οι προσπάθειες της κυβέρνησης εντείνονται όσο πλησιάζουμε και στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας.

Εκεί θα φανεί κατά πόσο οι εταίροι -πιστωτές προτίθενται να απελευθερώσουν ένα πρώτο μέρος της δόσης, ώστε να εξασφαλιστούν και οι πληρωμές που μέχρι τέλος Μαρτίου ανέρχονται σε 2,5 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ κατά το μεγαλύτερο μέρος.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές με υποσχέσεις τις οποίες δεν έχει χρήματα να υλοποιήσει» δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, την Τετάρτη, σχολιάζοντας την προσπάθεια της Αθήνας να ανταποκριθεί στις δανεικές της υποχρεώσεις.

«Ο Τσίπρας πρέπει να ομολογήσει στους Έλληνες ότι θα παραβεί πολλές από τις υποσχέσεις του» ανέφερε -στο ίδιο μήκος κύματος- και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Νέο μήνυμα εν όψει του Eurogroup της 9ης του μηνός έστειλε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κάλεσε την Αθήνα να αποδείξει με πράξεις ότι έχει υλοποιήσει τους συμφωνημένους όρους, αν θέλει να της καταβληθούν περαιτέρω κεφάλαια από τους εταίρους.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x