Επικαιρότητα

Τουρκία: Ο Ερντογάν μοίρασε… τσάι στους πυρόπληκτους (βίντεο)

Η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου ήρθε εν μέσω πολυμέτωπων πυρών κατά της κυβέρνησης για τη διαχείριση της κρίσης, προκαλώντας εσωτερικές αναταράξεις.

Στη Μαρμαρίδα, μια από τις περιοχές που επλήγησαν σφόδρα από τις μεγάλες δασικές φωτιές των τελευταίων 24ωρων στην Τουρκία, βρέθηκε χθες το βράδυ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου ήρθε εν μέσω πολυμέτωπων πυρών κατά της κυβέρνησης για τη διαχείριση της κρίσης, προκαλώντας εσωτερικές αναταράξεις.

Μεταξύ, άλλων ο Ερντογάν επανέλαβε το αφήγημα περί δολιοφθοράς σχετικά με τα αίτια των πυρκαγιών, ενώ σημείωσε ότι με τη συνδρομή ξένων χωρών ο αριθμός των πυροσβεστικών αεροσκαφών που επιχειρεί αυξήθηκε σημαντικά, επιχειρώντας να κατευνάσει την οργή πολιτών και τις σφοδρές επικρίσεις για μη επαρκή εναέρια υποστήριξη των επιχειρήσεων κατάσβεσης.

Αίσθηση, πάντως, προκάλεσαν και οι εικόνες με τον Τούρκο πρόεδρο να μοιράζει… τσάι στους πυρόπληκτους πολίτες, ενώ περνούσε με το προεδρικό λεωφορείο από τις περιοχές που βρέθηκαν στο επίκεντρο των καταστροφών.



Πάντως, η έντονη δυσαρέσκεια της κοινής γνώμης κατά της κυβέρνησης αποτυπώθηκε και κατά την προχθεσινή περιοδεία του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Αττάλεια, με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών και γίνεται αποδέκτης όχι μόνο αποδοκιμασιών, αλλά και… νερού, μιας και κάποιοι εκ των συγκεντρωμένων τον έβρεξαν, ενώ συνομιλούσε με πολίτες, μπροστά στις κάμερες.



Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x