Επικαιρότητα

Ο Τζο Μπάιντεν ορκίστηκε 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ

Αλλαγή σελίδας για τις ΗΠΑ, με τον Τζο Μπάιντεν να διαδέχεται τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν και η Κάμαλα Χάρις ορκίστηκαν πρόεδρος και αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην τελετή ορκωμοσίας στο Καπιτώλιο.

«Η αμερικανική ιστορία δεν εξαρτάται από καθέναν από εμάς ξεχωριστά αλλά από όλους μας. Είμαστε ένα εξαιρετικό έθνος, καλοί άνθρωποι και προσπαθούμε στην πορεία των χρόνων πολεμάμε για να τα καταφέρουμε. Έχουμε πολλά να κάνουμε, έχουμε πολλά πράγματα να διορθώσουμε. Στόχος να ενώσω το έθνος μας και τον λαό μας.

Ζητώ από όλους να είναι δίπλα μου σε αυτή την προσπάθεια. Πρέπει να καταπολεμήσουμε εχθρούς όπως το μίσος, τον εξτρεμισμό, την πανδημία, με ενότητα. Αυτή η στιγμή είναι ιστορική. Έχουμε μια πρόκληση μπροστά μας και είναι η ενότητα. Η ενότητα είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε. Αν λειτουργήσουμε ως Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής σας διαβεβαιώνω πως δεν θα βγούμε ποτέ ηττημένοι. Πριν λίγες ημέρες ένας όχλος προκάλεσε βία για να σταματήσει τη Δημοκρατία μας. Δεν τα κατάφεραν. Δεν θα συμβεί αυτό ποτέ ούτε σήμερα, ούτε αύριο, ούτε ποτέ» ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η Κάμαλα Χάρις ορκίστηκε αντιπρόεδρος των ΗΠΑ

Η Κάμαλα Χάρις ορκίστηκε στη θέση της αντιπροέδρου των ΗΠΑ και έγινε η πρώτη γυναίκα, η πρώτη μαύρη και η πρώτη Αμερικανίδα ασιατικής καταγωγής που ανέλαβε καθήκοντα αντιπροέδρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ και skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x