Επικαιρότητα

Οι ΗΠΑ δεν αποκλείουν κυρώσεις στην Τουρκία για τους S-400

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία σχετικά με την αγορά των S-400, όπως τουλάχιστον είπε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Google Προσθέστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία σχετικά με την αγορά των S-400, όπως τουλάχιστον είπε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Αν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έλεγε ότι δεν υπάρχει θέμα επιβολής κυρώσεων, ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται πως αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Στην διάρκεια της G20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας, ο Αμερικανός Πρόεδρος έδωσε ελαφρυντικά στην Τουρκία για την αγορά των S-400 από την Ρωσία, αλλά σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν ισχύει η τοποθέτηση πριν από το τετ-α-τετ των δύο Προέδρων, για το ενδεχόμενο αποπομπής της Τουρκίας από το πρόγραμμα των προηγμένων μαχητικών αεροσκαφών F-35, αλλά και την επιβολή οικονομικών κυρώσεων, η απάντηση του εκπροσώπου του, ήταν η εξής:

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δηλώσει με συνέπεια και σαφήνεια ότι η Τουρκία θα αντιμετωπίσει πολύ πραγματικές και αρνητικές συνέπειες εάν προχωρήσει στην απόκτηση του συστήματος S-400, συμπεριλαμβανομένης της αναστολής της προμήθειας και της συμμετοχής της βιομηχανίας στο πρόγραμμα F-35 και της έκθεσής τους σε κυρώσεις στο πλαίσιο του νόμου για την αντιμετώπιση των αντιπάλων της Αμερικής μέσω κυρώσεων (CAATSA)».

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x