Επικαιρότητα

Οικονόμου για επέκταση υποχρεωτικότητας εμβολιασμού: Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται

Για την μείωση του χρόνου που θα απαιτείται για την χορήγηση της αναμνηστικής δόσης μετά τη 2η δόση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε ότι πολύ σύντομα θα έχουν ληφθεί οι σχετικές αποφάσεις.

Ανοιχτό άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού έναντι του κορωνοϊού πέραν των υγειονομικών και των πολιτών άνω των 60 ετών.

Χαρακτήρισε την απόφαση της κυβέρνησης για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού στους άνω των 60 «γενναία» και «υπεύθυνη» και πρόσθεσε πως η προσπάθεια για την ανάσχεση της πανδημίας συνεχίζεται με τα μέτρα που ισχύουν αλλά και με την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι η Ελλάδα είναι μια από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη που εφάρμοσε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, ένα μέτρο που όπως είπε είναι το έσχατο μέσο για να προχωρήσει η αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης.

«Εδώ είμαστε τώρα, με αυτό τον τρόπο προχωρούμε και είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή ό,τι χρειάζεται να κάνουμε για την πανδημία να το κάνουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Για την μείωση του χρόνου που θα απαιτείται για την χορήγηση της αναμνηστικής δόσης από τους 6 στους 4 μήνες μετά την δεύτερη δόση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε ότι πολύ σύντομα «ενδεχομένως και μέσα στην εβδομάδα» θα έχουν ληφθεί οι σχετικές αποφάσεις.



Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x