Επικαιρότητα

Οργή Ερντογάν για τη ρωσική παρουσία στο Μανμπίτζ - «Ισχυρότερη απάντηση στις κυρώσεις»

Τη δυσαρέσκεια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη ρωσική παρουσία στο Μανμπίτζ εξέφρασε επισήμως την Τετάρτη το ‘’δεξί χέρι’’ του τούρκου προέδρου, Ιμπραχίμ Καλίν.

Τη δυσαρέσκεια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη ρωσική παρουσία στο Μανμπίτζ εξέφρασε επισήμως την Τετάρτη το ‘’δεξί χέρι’’ του τούρκου προέδρου, Ιμπραχίμ Καλίν. ‘’Η  αντικατάσταση της αμερικανικής σημαίας με τη ρωσική, με το YPG / PKK να βρίσκεται υπό τον έλεγχο μιας άλλης δύναμης, είναι απαράδεκτη" δήλωσε.

Παράλληλα, ενόψει της επίσκεψης του αμερικανού αντιπρόεδρου Μάικ Πενς και του υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στην Άγκυρα, η τουρκική κυβέρνηση στέλνει μήνυμα στις ΗΠΑ και στη διεθνή κοινότητα αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα αντίμετρα σε κυρώσεις θα είναι μεγαλύτερα. 

‘’Η Τουρκία δεν θα παραιτηθεί από το δίκαιο αγώνα της, παρά τις απειλές ή τις καταδίκες για την συνεχιζόμενη ‘αντιτρομοκρατική’ επιχείρηση στη βόρεια Συρία’’, δήλωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στην Επιχείρηση Πηγή Ειρήνης. "Οι απειλές και οι καταδίκες δεν μπορούν να μας αποτρέψουν από το νόμιμο αγώνα μας", δήλωσε ο Καλίν στους δημοσιογράφους στο προεδρικό συγκρότημα της Άγκυρας, διαμηνύοντας ότι η Τουρκία θα δώσει μια ισχυρότερη απάντηση.

Ο τούρκος αξιωματούχος τόνισε ότι '’η εν εξελίξει επιχείρηση της Τουρκίας θα συνεχιστεί χωρίς να επιβραδυνθεί και μέχρι να φτάσει στους στόχους της’’.

 

Η εν εξελίξει επιχείρηση της Τουρκίας θα συνεχιστεί χωρίς να επιβραδυνθεί και μέχρι να φτάσει στους στόχους της

 

 "Είναι καιρός να θέσουμε τέλος στην κυριαρχία των YPG / PKK στη Συρία όσον αφορά την εδαφική ακεραιότητα, την πολιτική ενότητα και την κοινωνική ισορροπία της χώρας", πρόσθεσε.

‘’Είμαστε απόλυτα αποφασισμένοι να εκκαθαρίσουμε την περιοχή ανατολικά του Ευφράτη από τρομοκράτες όπως κάναμε στις επιχειρήσεις Ασπίδα του Ευφράτη και Κλάδος Ελαίας’’ επισήμανε. 

Ο Καλίν επανέλαβε ότι η Τουρκία δεν επιβουλεύεται την επικράτεια της Συρίας. "Ούτε η Τουρκία ούτε η επιχείρηση Πηγή Ειρήνης έβλαψαν τη δημογραφική δομή εκεί [στη βόρεια Συρία]. Το ίδιο το YPG / PKK βλάπτει τη δημογραφική δομή" υποστήριξε, απαντώντας στις διεθνείς αντιδράσεις. 

Σύμφωνα με τον Ιμπραχίμ Καλίν, ‘’περισσότεροι από 3.000 τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους εξουδετερώθηκαν και χιλιάδες συνελήφθησαν και απελάθηκαν στο πλαίσιο της στρατιωτικής επιχείρησης’’. 

Iσχυριζόμενος ότι το YPG / PKK χρησιμοποιεί τους κρατούμενους του IΚ ως μέσο εκβιασμού ενάντια στη Δύση, δηλώνοντας ότι η απελευθέρωση τους από τις φυλακές είναι ένα συγκεκριμένο παράδειγμα. ‘’Δεν είναι αποδεκτό να επιβαρύνουμε την Τουρκία με την ευθύνη των κρατουμένων του ΙΚ στη Βόρεια Συρία’’ επέμεινε. 

‘’Είναι φυσικό δικαίωμα της Τουρκίας να ρωτά αυτούς που ασκούν κριτική στην Τουρκία για την επιχείρησή της Πηγή Ειρήνης, ποιος απελευθέρωσε τα στοιχεία του IK και γιατί απελευθερώθηκαν’’ συμπλήρωσε.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x