Επικαιρότητα

Παλαιστίνη: Ρουκέτες στην Ιερουσαλήμ, εννέα νεκροί στη Γάζα, ανάμεσά τους παιδιά!

Τουλάχιστον επτά ρουκέτες με στόχο την Ιερουσαλήμ εκτοξεύθηκαν από τη Γάζα, ενώ η παλαιστινιακή αρχή ανακοίνωσε εννέα νεκρούς στα «αντίποινα» των ισραηλινών δυνάμεων.

Εννέα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε αεροπορικά πλήγματα που εξαπέλυσε το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα. Μεταξύ των νεκρών είναι και τρία παιδιά.

Λίγο νωρίτερα, Παλαιστίνιοι υγειονομικοί ανέφεραν ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και πολλοί ακόμη τραυματίστηκαν σε αυτούς τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς.

Ρουκέτες στην Ιερουσαλήμ μετά τις άγριες συγκρούσεις


Νωρίτερα, σειρήνες που προειδοποιούν για εκτόξευση ρουκετών ήχησαν στην Ιερουσαλήμ, ενώ ακούστηκαν αρκετές εκρήξεις, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Όπως αναφέρει το AFP, εκτοξεύθηκαν ρουκέτες από παλαιστινιακά εδάφη προς το Ισραήλ. Είχε προηγηθεί τελεσίγραφο της Χαμάς προς το Ισραήλ να αποσύρει τις δυνάμεις του από δύο σημεία όπου έχει κλιμακωθεί η ένταση.





Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, εκτοξεύτηκαν επτά ρουκέτες από τη Γάζα και συναγερμοί ενεργοποιήθηκαν στην Ιερουσαλήμ και τις γύρω περιοχές. Πρόσθεσε πως συνεχίζεται η εκτόξευση ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα με στόχο το νότιο Ισραήλ.

Κατά την ίδια πηγή, όχημα στο νότιο Ισραήλ χτυπήθηκε από πύραυλο που εκτοξεύθηκε από τη Γάζα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του οδηγού.



Μάρτυρας τον οποίο επικαλείται το Reuters ανέφερε πως άκουσε τρεις εκρήξεις στο κεντρικό Ισραήλ.

Συνεχιζόμενη βία


Νωρίς το πρωί ξέσπασαν άγρια επεισόδια έξω από το τζαμί αλ-Ακσά, στην ετήσια πορεία νεαρών Ισραηλινών προς την Παλιά Πόλη με την ευκαιρία της επετείου της κατάληψης του ανατολικού τμήματος της πόλης μετά τον πόλεμο των Έξι Ημερών το 1967.







Προηγήθηκαν εβδομάδες κλιμακούμενων εντάσεων μεταξύ Παλαιστινίων και ισραηλινών στρατευμάτων στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ.



Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x