Επικαιρότητα

Τι απαντά ο ιερέας που κατηγορείται πως είχε παράνομο νεκροταφείο στην αυλή του

Ο ιερέας χαρακτηρίζει μετόχι και θεωρεί νόμιμους τους τάφους που έχει στην αυλή του.

Ο ιερέας που καταγγέλλεται για τη λειτουργία του παράνομου νεκροταφείου στην αυλή του σπιτιού που ο ίδιος χαρακτηρίζει μετόχι, δήλωσε… αθώος. Το εν λόγω νεκροταφείο εντοπίστηκε στα Καλύβια ανάμεσα σε εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα ενώ η υπόθεση είχε απασχολήσει και το καλοκαίρι, όταν κατατέθηκε μήνυση. Σε αυτή αναφέρεται πως το νεκροταφείο χωρίζεται σε δύο τμήματα. Στο ένα γίνονται ταφές ενηλίκων και στο άλλο ταφές παιδιών. Ο ιερέας υποστηρίζει πως έχει «δικαίωμα» να ενταφιάζει άτομα.

«Είμαι ευαίσθητος. Όπως πονάω τα 13 παιδιά μου, το ίδιο πονάω και τα άλλα παιδιά. Όταν βλέπεις μανάδες και πατεράδες να κλαίνε για το παιδάκι τους, τι θα πεις; Από τον πόνο μου πήρα αυτά τα παιδάκια και τα έβαλα εδώ. Εγώ δεν ήξερα ότι αν είναι μετόχι μπορείς να θάψεις και αν δεν είναι δεν μπορείς να θάψεις. Οι περισσότεροι από αυτούς που θάφτηκαν εδώ είναι ευεργέτες. Άλλοι με γνώρισαν στα νοσοκομεία, άλλοι με είχαν χρόνια πνευματικό πατέρα. Αγαπώ αυτά τα βρέφη και κάθε Σάββατο κάνω τρισάγιο», ανέφερε.

Όσο για το αν έπαιρνε λεφτά για τις υπηρεσίες του, είπε στο «Star» και την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»: «Όχι, πήρα λεφτά μόνο για την ακολουθία. Άλλα λεφτά δεν πήρα. Ας βγει κάποιος να πει ότι πήρα!».

Η Μονή Εσφιγμένου, με δελτίο τύπου της διευκρινίζει πως ο χώρος που βρίσκεται το νεκροταφείο δεν είναι μετόχι της μονής.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x