Πέντε ισχυρότατες εκρήξεις συγκλόνισαν την Πέμπτη (06:00 το πρωί ώρα Ελλάδας) την Αλαμπάμα, και πιο συγκεκριμένα σε φορτηγίδα που μετέφερε καύσιμα.
Οι πύρινες γλώσσες ανέβηκαν σε ύψος δεκάδων μέτρων και έγιναν αντιληπτές σε απόσταση 16 χιλιομέτρων.
Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε σε μία φορτηγίδα φυσικού αερίου στην ανατολική πλευρά του ποταμού Mobile. Τοπικοί αξιωματούχοι είπαν στο δίκτυο «Fox 10 News» ότι δεν υπήρχαν θύματα. Ωστόσο, ορισμένα μέλη του πληρώματος υπέστησαν εγκαύματα.
Την πρώτη έκρηξη ακολούθησαν σύντομα άλλες τέσσερις, εξίσου ισχυρές.
Επικεφαλής των πυροσβεστών που μίλησε με δημοσιογράφους δεν απέκλεισε να συνεχιστούν οι εκρήξεις, αφού –όπως είπε– σε μία από τις φορτηγίδες μπορεί να υπάρχουν ακόμη εκατοντάδες γαλόνια βενζίνης στο κατάστρωμα.
Μεταξύ της πρώτης και της πέμπτης έκρηξης, που ήταν και η ισχυρή, μεσολάβησε πάνω από μία ώρα.
Αναφορές από το σημείο του ατυχήματος σημειώνουν ότι λίγα λεπτά μετά τη φωτιά, υπάλληλος της φορτηγίδας δήλωσε σε ΜΜΕ ότι ακούγεται ένα βουητό που παραπέμπει σε ήχο συμπιεσμένου αερίου.
Ανδρέας Μορφόπουλος
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






