Επικαιρότητα

Μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη: Μήνυμα 112 σε Ντράφι να εκκενώσουν προς Παλλήνη!

Απομακρύνονται κάτοικοι και από την Καλλιτεχνούπολη - Νωρίτερα είχε σταλεί μήνυμα ετοιμότητας στους κατοίκους των περιοχών Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, Ντράφι, Νταού Πεντέλης, Διώνη και Καλλιτεχνούπολη

Την άμεση εκκένωση της περιοχής Ντράφι και της Καλλιτεχνούπολης ζήτησε η Πολιτική Προστασία, καλώντας τους κατοίκους να μετακινηθούν προς την Παλλήνη, ακολουθώντας τις οδηγίες των αρχών και των αρμοδίων.



Νωρίτερα είχε σταλεί μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των περιοχών, που βρίσκονται κοντά στα δύο μέτωπα της φωτιάς στην Πεντέλη, προκειμένου να τεθούν σε κατάσταση ετοιμότητας, ώστε αν κριθεί απαραίτητο, να εκκενώσουν τις κατοικίες τους και να απομακρυνθούν.

Όπως αναφερόταν στο μήνυμα, οι κάτοικοι στις περιοχές Παντέλη, Νέα Πεντέλη, Ντράφι, Νταού Πεντέλης, Διώνη και Καλλιτεχνούπολη, θα πρέπει να είναι σε κατάσταση ετοιμότητας και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των υπευθύνων, αν κριθεί απαραίτητο να ειδοποιηθούν για να εγκαταλείψουν.

Η φωτιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση -πεύκα και πουρνάρια- στο Νταού Πεντέλης και συγκεκριμένα πάνω από τη Μονή Παντοκράτορος. Πλέον το μέτωπο κινείται προς το Ντράφι, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, με τις ρυπές να φτάνουν τα 8 μποφόρ. Την ίδια ώρα, η πυροσβεστική βρίσκεται αντιμέτωπη με δύο μέτωπα: Πρόκειται για ένα μέτωπο, που κινείται αργά προς το βουνό και ένα δεύτερο (το δύσκολο μέτωπο) που κινείται νότια προς Ντράφι-Νέα Πεντέλη.

Διακοπή κυκλοφορίας

Εξαιτίας της φωτιάς διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, σύμφωνα με ενημέρωση της Τροχαίας, στην Περιφερειακή Οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης από το ύψος του νοσοκομείου 414 ΣΝΕΝ έως και τη θέση Άγιος Πέτρος, καθώς και στην οδό Καλλισίων και Παπαδιαμάντη προς Ντράφι.





Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x