Επικαιρότητα

Πελώνη: Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν θα γίνει όταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες

«Η ελληνική πλευρά επιδιώκει αποκλιμάκωση στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις και εμπέδωση θετικού κλίματος», είπε η Αριστοτελία Πελώνη.

«Η ελληνική πλευρά επιδιώκει αποκλιμάκωση στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις και εμπέδωση θετικού κλίματος. Η συγκεκριμένη συνθήκη εξακολουθεί να ισχύει και εμείς θα προβάλλουμε τις θέσεις για όλα τα ζητήματα. Εμείς είμαστε πάντα υπέρ των ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας, αλλά και του Διεθνούς Δικαίου και πηγαίνουμε βήμα προς βήμα και επιδιώκουμε να εμπεδώνουμε ένα καλό κλίμα και παγίως ζητάμε αποχή της Τουρκίας από προκλητικές ενέργειες. Μία τέτοια συνάντηση (ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ταγίπ Ερντογάν) θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί, όταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες», απήντησε ερωτηθείσα σχετικώς η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη στο briefing των πολιτικών συντακτών.

Σε ερώτηση, μάλιστα, κατά πόσον η Αθήνα εκλαμβάνει ως προκλητική ενέργεια τη μετάβαση Τσαβούσογλου στα Κατεχόμενα μετά το σημερινό του ραντεβού με τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, η κ. Πελώνη αν και διευκρίνισε πως δεν γνωρίζει λεπτομέρειες, σημείωσε ότι «προφανώς γίνεται εν όψει της άτυπης Διάσκεψης για το Κυπριακό» και υπενθύμισε την πάγια θέση Ελλάδος και Κυπριακής Δημοκρατίας για επίλυση του πολιτικού προβλήματος μέσω διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας επί τη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Σε ό,τι αφορά στις εξελίξεις γύρω από τη Λιβύη, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι οι θέσεις Ελλάδος και Τουρκίας είναι γνωστές και επιβεβαίωσε πως η Αθήνα και Τρίπολη επανεκκινούν τις συζητήσεις για την οριοθέτηση των θαλλασίων ζωνών, όπως προέκυψε μετά την χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης, Mohammed al - Menfi.

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x