Επικαιρότητα

Πέθανε με ευθανασία ο γηραιότερος Αυστραλός επιστήμονας, Ντέιβιντ Γκούντολ

Στις τελευταίες στιγμές της ζωής του απόλαυσε το αγαπημένο του φαγητό, ακούγοντας την «Ωδή στη Χαρά» του Μπετόβεν.
Google Προσθέστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Με την οικογένειά του στο πλευρό του και ακούγοντας την αγαπημένη του «Ωδή στη Χαρά» του Μπετόβεν, όπως επιθυμούσε στην τελευταία ημέρα της ζωής του, έφυγε από τη ζωή με ευθανασία ο γηραιότερος Αυστραλός επιστήμονας, Ντέιβιντ Γκούντολ, σε κλινική της Ελβετίας.

«Στις 12.30 σήμερα (10 Μαΐου) ο καθηγητής Ντέιβιντ Γκούντολ, 104 ετών, πέθανε γαλήνια στην Βασιλεία της Ελβετίας, έπειτα από ένεση Nembutal», έγραψε στο Twitter ο δρ. Φίλιπ Νίτσκε, ιδρυτής της Exit International που βοήθησε στην οργάνωση του τελευταίου του ταξιδιού.

Ο επιστήμονας, ειδικευμένος σε θέματα οικολογίας καθηγητής πανεπιστημίου, δεν έπασχε από κάποια ασθένεια σε καταληκτικό στάδιο, αλλά η ποιότητα της ζωής του είχε επιδεινωθεί. Αιτήθηκε και πήρε ραντεβού με οργάνωση υποβοήθησης της αυτοκτονίας στη Βασιλεία, σύμφωνα με την οργάνωση Exit International.

Στις τελευταίες ώρες του, ο Γκούντολ απόλαυσε το αγαπημένο του δείπνο: fish and chips και τσιζκέικ και στα τελευταία λεπτά του άκουγε την 9η Συμφωνία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έσβησε αμέσως μόλις τελείωσε η μουσική.



Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x