Επικαιρότητα

Πέθανε ο ηθοποιός Χρήστος Βαλαβανίδης

Σε ηλικία 82 ετών έφυγε από τη ζωή ο γνωστός ηθοποιός βυθίζοντας στη θλίψη τον καλλιτεχνικό χώρο

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο προκάλεσε η είδηση του θανάτου του αγαπημένου ηθοποιού Χρήστου Βαλαβανίδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών.

Την είδηση γνωστοποίησαν φίλοι και συνεργάτες του, ανάμεσά τους η Ελένη Γερασιμίδου, ο Αντώνης Ξένος και η Αγγελική Ξένου, μέσα από ανάρτηση του Από Κοινού Θεάτρου.

«Χτες το βράδυ μάθαμε, από την αγαπημένη σου Ασπασία, για το δυσβάσταχτο φευγιό σου. Αντίο σπουδαίε μας Χρήστο, πολυτάλαντε καλλιτέχνη. Λάμπρυνες αυτό τον τόπο με την πολυσήμαντη υποκριτική σου, την υπέροχη φωνή και ποίησή σου. Καλή δύναμη στην Ασπασία σου, στην Κατερίνα σου και σε όλους τους οικείους», αναφέρεται στο συγκινητικό μήνυμα αποχαιρετισμού.



Ο ηθοποιός το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Στις αρχές της χρονιάς, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, είχε αναφερθεί στην περιπέτειά του, σημειώνοντας ότι επρόκειτο για μια βαριά ασθένεια για την οποία βρισκόταν σε θεραπεία.

Η πορεία του Χρήστου Βαλαβανίδη

Ο Χρήστος Βαλαβανίδης γεννήθηκε στις 21 Μαΐου 1944 και υπήρξε ένας από τους χαρακτηριστικούς ηθοποιούς της γενιάς του, με σημαντική παρουσία στο ελληνικό θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Για περισσότερα από 50 χρόνια μοιραζόταν τη ζωή του με τη σύζυγό του, επίσης ηθοποιό, Ασπασία Κράλλη.

Κατά τη διάρκεια της καλλιτεχνικής του διαδρομής συνεργάστηκε με κορυφαίους θεατρικούς οργανισμούς της χώρας, όπως το Εθνικό Θέατρο και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, συμμετέχοντας σε σημαντικές παραστάσεις, ανάμεσά τους «Ο Παπουτσωμένος Γάτος», «Το Ημέρωμα της Στρίγγλας», «Οι Σφήκες» και «Ντόλυ».

Παράλληλα, άφησε το στίγμα του και στον κινηματογράφο, συμμετέχοντας σε γνωστές βιντεοταινίες της δεκαετίας του ’80, όπως «Λούφα και Παραλλαγή», «Γάτα εσύ, γάτα εγώ» και «Ο κόσμος χάνεται και η Μιμή χτενίζεται».

Στην τηλεόραση έκανε το ντεμπούτο του το 1972 με τη σειρά «Η γειτονιά μας», ενώ στη συνέχεια εμφανίστηκε σε πολλές αγαπημένες παραγωγές, όπως «Το μινόρε της αυγής», «Η τράπεζα», «Λίστα γάμου», «Οι αυθαίρετοι» και «Το κόκκινο δωμάτιο».

Πριν από μερικά χρόνια είχε δοκιμαστεί ξανά η υγεία του, όταν υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, εμπειρία που – όπως είχε εξομολογηθεί – άλλαξε την οπτική του για τη ζωή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x