Επικαιρότητα

Πέτσας για κορωνοϊό: Η Ελλάδα τα καταφέρνει καλύτερα – Σύγκριση με Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο

Δείτε συγκριτικούς πίνακες των επιδημιολογικών στοιχείων της Ελλάδας με το Βέλγιο, την Ολλανδία και την Πορτογαλία.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια κρίσιμη φάση στην πορεία της πανδημίας, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Κάλεσε όλους τους πολίτες να λάβουν σοβαρά υπόψη τους το παράδειγμα άλλων χωρών και αναφέρθηκε ειδικά στη Γαλλία, που έχει περίπου εξαπλάσιο πληθυσμό σε σχέση με την Ελλάδα και σταθερά πάνω από 10.000 κρούσματα ημερησίως.

Τόνισε πως αναλογικά, η Ελλάδα θα ξεπερνούσε τα 1.600, αλλά χάρη στα μέτρα και τη συλλογική ευθύνη που έχουν επιδείξει οι πολίτες, τα κρούσματα έχουν σταθεροποιηθεί σε πάνω από 300 ημερησίως.



Επίσης τόνισε ότι από τη σύγκριση με άλλες χώρες με παρόμοιο πληθυσμό, όπως η Ολλανδία και το Βέλγιο προκύπτει ότι η χώρα μας εξακολουθεί να τα καταφέρνει καλύτερα τόσο σε αριθμό κρουσμάτων όσο και σε αριθμό θανάτων. Μάλιστα δόθηκαν στη δημοσιότητα και σχετικοί πίνακες που συγκρίνουν επιδημιολογικά στοιχεία της Ελλάδας με του Βελγίου, της Ολλανδίας και της Πορτογαλίας.

Δείτε τους πίνακες:





Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι προκειμένου να αποφύγουμε σκληρότερα μέτρα για τον κορωνοϊό, που θα κοστίσουν στην οικονομία αλλά και στην κοινωνία, πρέπει όλοι να εφαρμόσουμε σχολαστικά τα μέτρα που ήδη ισχύουν.

Στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία της χρήσης μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους και ειδικά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπου χρειάζεται πολύ προσοχή τις ώρες αιχμής.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της συμφόρησης, με βάση το τρίπτυχο τηλεργασία στο 40% όπου είναι δυνατό, κυλιόμενο ωράριο και περισσότερα λεωφορεία.

Ο κ. Πέτσας είπε ότι τις προσεχείς ημέρες θα γίνουν νέες ανακοινώσεις για αύξηση του στόλου με δεκάδες λεωφορεία. Αυτή τη στιγμή στους δρόμους υπάρχουν 1.100 λεωφορεία χωρητικότητας από 60 έως 150 άτομα, ενώ η πληρότητά τους άνω του 65%, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ δεν ξεπερνά το 5,5%.
 
Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x