Επικαιρότητα

Εξετάζεται η αποφυλάκιση Πιστόριους, μόλις 6,5 χρόνια μετά τη δολοφονία της συντρόφου του

Η αίτηση αποφυλάκισης του Όσκαρ Πιστόριους θα συζητηθεί σήμερα στη Νότια Αφρική.

Έχοντας εκτίσει μόλις τη μισή από την ποινή φυλάκισης 13 ετών για την δολοφονία της συντρόφου του, Ρίβα Στίνκαμπ, το 2013, ο Όσκαρ Πιστόριους είναι πιθανό να αποφυλακιστεί άμεσα.

Ο Νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης, που κρατείται σε μια φυλακή λίγο έξω από την Πρετόρια, έχει καταθέσει το σχετικό αίτημα, το οποίο θα συζητηθεί σήμερα σε δικαστήριο της χώρας και εφόσον γίνει δεκτό, ο 36χρονος θα αφεθεί μέσα σε λίγες μέρες ελεύθερος με αναστολή. Πάντως η πλευρά των γονιών του θύματος αναμένεται να αντιταχθεί στην αποφυλάκιση του Πιστόριους. Ο αθλητής, που είχε κατακτήσει οκτώ μετάλλια σε Παραολυμπιακούς Αγώνες (έξι χρυσά), πρόσφατα είχε συναντηθεί με τον πατέρα της πρώην συντρόφου του, την οποία και δολοφόνησε στις 14 Φεβρουαρίου του 2013.

Ο Πιστόριους εμμένει στην ιστορία που κατέθετε εξ αρχής, πως δηλαδή δεν δολοφόνησε εν ψυχρώ την σύντροφό του, αλλά πως πυροβόλησε πίσω από μια κλειστή πόρτα μπάνιου θεωρώντας πως μέσα βρισκόταν κάποιος ληστής. Αρχικά είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, αλλά στη συνέχεια η κατηγορία μετατράπηκε σε εξ αμελείας και οδήγησε σε μικρότερη ποινή. Οι ισχυρισμοί του έρχονταν σε αντίθεση με μαρτυρίες και καταθέσεις πως η σχέση του Πιστόριους με την Ρίβα Στίνκαμπ ήταν πολύ τεταμένη, στοιχεία πάνω στα οποία στηρίχτηκε η πλευρά των κατηγόρων ζητώντας να καταδικαστεί ως εν ψυχρώ δολοφόνος ο Πιστόριους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x