Επικαιρότητα

Πλεύρης: Από 1η Ιανουαρίου οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί επιστρέφουν στη δουλειά τους

«Θα εφαρμόσουμε την απόφαση αν και εγώ τη θεωρώ επικίνδυνη για την δημόσια υγεία».

Από την 1η Ιανουαρίου 2023 επιστρέφουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στις δουλειές τους, ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Όπως εξήγησε, «ήδη έχουμε λάβει την απόφαση του ΣτΕ για να δούμε πώς θα εφαρμοστεί. Θα εφαρμοστεί αν και εγώ θεωρώ ότι είναι επικίνδυνη για την δημόσια υγεία».

«Θα εφαρμοστεί αφού λάβουμε όλα τα μέτρα ώστε να υπάρχει αυστηρό πρωτόκολλο για επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών υπό όρους προστασίας της δημόσιας υγείας» συμπλήρωσε ο Θάνος Πλεύρης.

Σε ότι αφορά στο χρονοδιάγραμμα, ο κ. Πλεύρης τόνισε μιλώντας στο Mega ότι «σίγουρα θα είναι από 1η Ιανουαρίου που ολοκληρωνόταν το μέτρο και με την απόφαση του ΣτΕ δεν μπορεί να ανανεωθεί. Δεν ξέρω αν θα είναι νωρίτερα με τα πρωτόκολλα που θα βγάλουμε, αλλά το πιθανότερο θα είναι από 1/1/2023».

Για τη συμβολική κατάληψη στο υπουργείο Υγείας από γιατρούς και υγειονομικούς που αντιδρούν στο νομοσχέδιο σχολίασε πως «οι μειοψηφίες δεν μπορούν να επιβάλλονται στις πλειοψηφίας. Κάθε διαμαρτυρία είναι σεβαστή, όμως υπάρχει κόσμος που θέλει να εργαστεί και δεν είναι υποχρεωμένος να αποδέχεται καταλήψεις. Βρισκόμασταν σε μία συνεννόηση να αποκλιμακωθεί η διαδικασία και να αποχωρήσουν. Λένε ότι θα παραμείνουν για μικρό χρονικό διάστημα. Τα νοσοκομεία δεν ανήκουν σε συνδικαλιστές, ανήκουν σε όλο τον λαό».

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x