Επικαιρότητα

ΠΟΥ: Το 2022 ενδέχεται να υπάρξει έλλειψη σε σύριγγες κατάλληλες για εμβολιασμό

Μια έλλειψη σε σύριγγες ενδέχεται να προκαλέσει καθυστέρηση στους τακτικούς εμβολιασμούς των παιδιών, ενώ ίσως να ενθαρρύνει την επαναχρησιμοποίηση συριγγών και βελόνων, κυρίως στις πιο φτωχές χώρες.
Google Προσθέστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε σήμερα ότι το 2022 ενδέχεται να υπάρξει έλλειψη ενός έως δύο δισεκατομμυρίων συριγγών απαραίτητων για τη χορήγηση εμβολίων κατά της covid-19, η οποία ενδέχεται να επηρεάσει όλες τις τακτικές εκστρατείες εμβολιασμών και να υπονομεύσει την ασφαλή χρήση συριγγών.

Οι εθνικές υγειονομικές υπηρεσίες θα πρέπει να καταγράψουν πολύ νωρίτερα τις ανάγκες τους σε σύριγγες προκειμένου να αποφευχθεί «η συσσώρευση, οι αγορές πανικού και καταστάσεις παρόμοιες με αυτές» που αντιμετώπισε η παγκόσμια κοινότητα στην αρχή της πανδημίας covid-19 με τις ελλείψεις ατομικών μέσων προστασίας για τους υγειονομικούς, δήλωσε η ειδικός του ΠΟΥ Λίσα Χέντμαν.

«Ενδέχεται να υπάρξει παγκόσμια έλλειψη συριγγών κατάλληλων για εμβολιασμό, η οποία ενδέχεται με τη σειρά της να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα καθυστερώντας τις εκστρατείες ανοσοποίησης καθώς και να εγείρει ανησυχίες ασφαλείας», επεσήμανε η ίδια.

Μια έλλειψη σε σύριγγες ενδέχεται να προκαλέσει καθυστέρηση στους τακτικούς εμβολιασμούς, κυρίως των παιδιών, αλλά και σε άλλες πράξεις υγείας, ενώ ίσως να ενθαρρύνει την  παναχρησιμοποίηση των συριγγών και των βελόνων, κυρίως στις πιο φτωχές χώρες, τόνισε η Χέντμαν.

Παγκοσμίως έχουν χορηγηθεί περίπου 6,8 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της covid-19, αριθμός σχεδόν διπλάσιος από αυτόν των τακτικών άλλων εμβολιασμών, σημείωσε η ίδια, την ώρα που παγκοσμίως υπάρχει δυνατότητα κατασκευής περίπου 6 δισεκατομμυρίων συριγγών ετησίως.

Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπος με ελλείψεις έως και δύο δισεκατομμυρίων συριγγών του χρόνου, εκτός κι αν περισσότερα εργοστάσια αρχίσουν να παρασκευάζουν σύριγγες που είναι κατάλληλες για τη χορήγηση εμβολίων.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x