Επικαιρότητα

«Πρέπει να αντιδράσουμε ως κοινωνία στον χουλιγκανισμό», δήλωσε ο Κροάτης πρωθυπουργός

Στο περιστατικό της Δευτέρας, με τη δολοφονική επίθεση των χούλιγκαν της Ντινάνο στη Νέα Φιλαδέλφεια, αναφέρθηκε ο Αντρέι Πλένκοβιτς, μιλώντας σε κροατικό Μέσο.

Μέχρι και ο πρωθυπουργός της Κροατίας τοποθετήθηκε για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες, μετά τη δολοφονική επίθεση των χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια και το θάνατο ενός φίλου της ΑΕΚ.

Ο Αντρέι Πλένκοβιτς τόνισε πως υπήρξε επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος τον ενημέρωσε πλήρως για την υπόθεση και καταδίκασε με τη σειρά του τον χουλιγκανισμό, που σε καμία περίπτωση δεν πρεσβεύει τον αθλητισμό.

«Παρακολουθούμε την κατάσταση. Η κυβέρνηση έχει ήδη καταδικάσει τη βία. Ολοι κανονικά πρέπει καταδικάζουν τον χουλιγκανισμό. Ήμασταν σε επαφή με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτός και οι ελληνικοί θεσμοί έλαβαν έγκαιρα πληροφορίες για την πιθανότητα άφιξης οπαδών που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πρόβλημα στην Αθήνα. Υπήρξαν έξι ή επτά απολύσεις στην ελληνική αστυνομία. Κάθε μέρα είμαι σε επικοινωνία με τον πρέσβη μας στην Αθήνα, Αλεξάνταρ Σούνκο, ο οποίος επισκέφθηκε τους Κροάτες πολίτες. Όλοι έχουν δίκιο όσον αφορά τη μεταχείριση της ελληνικής αστυνομίας. Περιμένουμε πλέον τις αποφάσεις του δικαστηρίου», ανέφερε αρχικά ο κ. Πλένκοβιτς.

Στη συνέχεια, κλήθηκε να μιλήσει για πιθανά αντίποινα στους αγώνες των ελληνικών ομάδων στην Κροατία. «Είμαι σε επικοινωνία με τον Ντάβορ Μποζίνοβιτς (αναπληρωτής πρωθυπουργός της Κροατίας), η αστυνομία κάνει όσα προβλέπονται. Αυτός ο οργανωμένος χουλιγκανισμός, παρά την απαγόρευση, να τολμάς να πηγαίνεις στην Αθήνα για να αποφύγεις επεισόδια, είναι απαράδεκτο. Ως κοινωνία, πρέπει να αντιδράσουμε, να πούμε “όχι” στην αγριότητα και τη βία γύρω από τον αθλητισμό. Ο αθλητισμός συγκεντρώνει και δημιοργεί νέους ανθρώπους».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x